Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το απόλυτο lifting «κάτω από τη ζώνη»

Αγαπάμε τη νεότητα, αναπολούμε το σφρίγος και την ένταση των αισθήσεων που τη χαρακτηρίζουν, θυμόμαστε τη ζωντάνια της σκέψης και την άμεση ανταπόκριση του σώματος… με νοσταλγία…

Η πόρτα του ιατρείου ανοίγει και εμφανίζεται η φιγούρα μιας όμορφης γυναίκας, φροντισμένης, κομψής και αρχοντικής. Μια δύναμη διαχέεται στο χώρο, κατάφερε πολλά και άλλα τα άφησε πίσω. Τίποτα πάνω της δεν μαρτυρά τον μισό αιώνα που έχει στην πλάτη. Έχει δύναμη και όρεξη για τη ζωή, τον έρωτα τη χαρά. Ούτε η ίδια δεν κατάλαβε πώς πέρασαν τα χρόνια. 

Της το θυμίζει όμως αυτή η κυστίτιδα που έρχεται και ξανάρχεται ολοένα και πιο συχνά, που δεν την αφήνει στη δουλειά να συγκεντρωθεί, που πονάει και πηγαίνει συνέχεια στην τουαλέτα.

Και αυτή η οσμή, μάλλον χάνει ούρα και λερώνει το εσώρουχο, τι είναι πάλι αυτό; Ακράτεια; Είχε και η μητέρα της… είναι κληρονομική; Γέρασε; Και γιατί όλα αυτά τώρα… που βρήκε τον άνθρωπό της, τα παιδιά μεγάλωσαν, η δουλειά σταθεροποιήθηκε και επιτέλους θέλει να ζήσει!

Το προφίλ αυτής της νέας γυναίκας κοντά στα 50, ολοένα και συχνότερα έρχεται στο κέντρο μας, αναζητώντας λύση σε αυτό ακριβώς το αδιέξοδο που περιγράψαμε.

Τι είναι όμως αυτό; Αρρώστια; Κινδυνεύει; Κληρονομικό; Και γιατί όλα αυτά μαζί;

Οι διαταραχές του κατώτερου ουροποιητικού της περιεμμηνοπαυσιακής περιόδου, οφείλονται -κατά κύριο λόγο- στην σταδιακά μειωμένη απάντηση των ιστών της περιοχής στη δράση των οιστρογόνων.

Παρατηρούμε, λοιπόν, αρκετό καιρό πριν την διακοπή της περιόδου, μία λέπτυνση και ατροφία του δέρματος και των βλεννογόνων της περιοχής (χαλάρωση του δέρματος του αιδοίου, λέπτυνση των βλεννογόνων της εισόδου του κόλπου και της εισόδου της ουρήθρας, κακή παραγωγή βλέννης και ξηρότητα της ευρύτερης περιοχής). Αυτές οι μεταβολές συμβαίνουν ενώ τα οιστρογόνα που κυκλοφορούν στο περιφερικό αίμα παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Το πρόβλημα, λοιπόν, ακόμη, δεν είναι η μείωση των οιστρογόνων, αλλά η μείωση της απάντησης των ιστών σε αυτά.

Η αποτελεσματικότερη, αναγεννητική θεραπεία της περιοχής έρχεται με το κολπικό Fractional Laser CO2. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τα οφέλη της αναγεννητικής ικανότητας αυτής της θεραπείας, αναίμακτα, ανώδυνα, χωρίς πόνο και χωρίς περιορισμό της κοινωνικής και σεξουαλικής ζωής. Η δράση του Laser CO2, δημιουργεί ανάπλαση στον ιστό, αύξηση του κολλαγόνου, βελτίωση των δομών στήριξης μέσω των ινοβλαστών και τέλος νεοαγγείωση. Το αποτέλεσμα είναι κολπικός ιστός ανανεωμένος, ελαστικός, δυνατός με ικανοποιητική λίπανση και ρυθμισμένο pH. Μείωση επομένως των τριβών και της φλόγωσης κατά την επαφή, σωστή ανοσοποιητική απάντηση και μείωση των λοιμώξεων, καλύτερη στήριξη των δομών και έτσι μείωση των απωλειών ούρων.

Σημειώνεται ότι για καλύτερα αποτελέσματα, η θεραπεία θα πρέπει να συνδυάζεται με εφαρμογές ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων PRP, αλλά και με καθαρά βλαστοκύτταρα. Είναι σημαντικό ότι κατά τον ίδιο χρόνο μπορούν να εφαρμοστούν πολυδύναμα οι θεραπείες, με πραγματικά αποτελέσματα που αντέχουν στο χρόνο.

Κολπική χαλάρωση, ξηρότητα, ουρολοιμώξεις, απώλειες ούρων, αλλά και πόνος στην επαφή και αδυναμία ή καθυστέρηση οργασμού, γίνονται παρελθόν αναίμακτα, ανώδυνα και χωρίς φάρμακα.

Φυσικά, πάντα απαιτείται η προετοιμασία της ασθενούς με επιμελή έλεγχο του ουροποιητικού, αλλά και ετήσιο προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, ενώ η θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη.

Η θεραπεία με fractional CO2 κολπικό laser είναι εδώ, συνδυάζεται με εκπληκτικά αποτελέσματα με ταυτόχρονες θεραπείες βλαστοκυττάρων και δεν είναι μαγικό ραβδί. Είναι το απόλυτο γυναικείο lifting, που προσφέρει η Ιατρική στη σύγχρονη γυναίκα.

Ματίνα Βλάχου MD, FEBU
Χειρουργός Ουρολόγος
Ουρολογικό Κέντρο Laser


Πηγή