Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το ενός μηνός βρέφος στη Γαλλία που χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς

Ο Αντουάν, ένα βρέφος από τη Γαλλία, μόλις έκλεισε έναν μήνα ζωής, όμως μια κούρσα ενάντια στον χρόνο έχει ήδη ξεκινήσει, από τα πρώτα λεπτά της γέννησής του. Ο μικρός έχει ανάγκη «από μια καινούργια καρδιά για να συνεχίζει να ζει» με τους γονείς του, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση μέσω του Facebook, προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί το παιδί τους σε μεταμόσχευση.

«Ο Αντουάν ήταν μόλις τριών ημερών όταν οι γιατροί μας είπαν ότι υποφέρει από καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία εμποδίζει την καρδιά του να λειτουργήσει κανονικά» εξήγησε ο πατέρας του παιδιού, ο Κεβίν Σαλαγέ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

«Είπαν επίσης ότι η καρδιά θα αποδυναμωθεί σταδιακά όπως και τα όργανα που αιματώνει και η μοναδική ευκαιρία για να επιβιώσει ο Αντουάν θα ήταν μια μεταμόσχευση» σημείωσε ο 30χρονος άνδρας, από το Ιζέρ.

Το αγοράκι έχει εγγραφεί στη λίστα μεταμοσχεύσεων εδώ και λίγο καιρό και νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Μπρον, κοντά στη Λιόν, όπου οι γονείς του βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του. Δεν κατάφερε να πάει ποτέ στο σπίτι του.

«Πριν από την ηλικία του ενός μήνα, η επέμβαση ήταν λεπτή, όμως αυτό το περιθώριο για τον Αντουάν δεν ισχύει από το Σάββατο. Τώρα μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση» υπογράμμισε ο Κεβίν Σαλαγέ.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την επείγουσα κατάσταση, όπως επίσης τη δωρεά οργάνων, οι γονείς του αγοριού δημιούργησαν στο Facebook μια σελίδα με τίτλο: «μια καρδιά για τον Αντουάν», όπου έχουν έως σήμερα εγγραφεί 2.800 μέλη.

«Έχω ανάγκη από μια νέα καρδιά για να συνεχίζω να ζω. Η μεταμόσχευση είναι η μοναδική μου ελπίδα» αναφέρεται στη σελίδα.

«Κατά μέσο όρο δύο στους τρεις γονείς αρνούνται το παιδί του να γίνει δωρητής. Είναι ήδη πολύ σκληρό να χάνει κανείς ένα παιδί, επομένως το να ζητάμε εμείς να πάρουμε την καρδιά του, δεν είναι προφανώς εύκολο να το αποδεχθεί κανείς. Όμως ένας μονάχα άνθρωπος να ευαισθητοποιηθεί μπορεί να σώσει ένα παιδί» υπογράμμισε ο πατέρας του μικρούλη.

Οι γονείς του Αντουάν ήρθαν αντιμέτωποι το 2017 με τον θάνατο της πρώτης τους κόρης, της Γκαμπριέλ, που ήταν μόλις 23 ημερών. Υπέφερε από την ίδια ασθένεια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή