Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το μήνυμα του Χανς Κλούγκε από τον ΠΟΥ: Ζωτικής σημασίας οι αποστάσεις και η μάσκα

Το μήνυμα του Χανς Κλούγκε από τον ΠΟΥ: Ζωτικής σημασίας οι αποστάσεις και η μάσκα

Μήνυμα του Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προβλήθηκε κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και τον Βασίλη Κικίλια το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Hans Kluge αρχικά ανέφερε πως: «Φέτος, αντιμετωπίσαμε μια νέα πρόκληση που ταρακούνησε τον τρόπο ζωής μας. Καμία κοινότητα δεν ήταν άτρωτη. Μπορέσαμε να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά».

Ο Διευθυντής του ΠΟΥ έκανε λόγο για «πρόκληση» που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και ανέφερε πως: «Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα είτε θα κρατήσουμε σε αυτό το σημείο τον ιό».

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Hans Kluge στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίσης και στην τήρηση των μέτρων καθώς τα χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» λέγοντας: «Να κρατάμε μία κοινωνική απόσταση και να φοράμε μάσκες. Να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Να αποφύγουμε το πλήθος, τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή. Πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψιν, αλλιώς θα γίνει μεγάλη ζημιά».

«Ένα  κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Υπάρχει μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού που προστατεύεται. Εσείς, ο ελληνικός λαός κατανοείτε απόλυτα ότι ο εμβολιασμός είναι ένα δικαίωμα αλλά και μια ευθύνη. Η προστασία σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού. Ο φόβος κάνει το αντίθετο. Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό . Πολλά είναι ακόμα άγνωστες μεταβλητές» ανέφερε στην συνέχεια και μίλησε για το «καταλυτικό όπλο».

«Καταλυτικό όπλο κατά της πανδημίας και θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλα τα standars έχουν θεσμοθετηθεί. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα δεδομένα μπορούν να είναι προσβάσιμα από όλους. Τα εμβόλια που θα λάβουν τις απαραίτητες άδειες, με άνω το 95% προστασία, θα αδειοδοτηθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η διανομή των εμβολίων θα γίνει με δίκαιο και διαφανή τρόπο. Ζωτικής σημασίας η προστασία σας. Να αντλήσετε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Το σχέδιο πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή. Ο ΠΟΥ υποστηρίζει την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Πηγή