Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» σε άγονες γραμμές του Αιγαίου

Σε Νάξο, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες οι εθελοντές του προγράμματος «Υγεία για Όλους» για να διενεργήσουν στους κατοίκους δωρεάν εξετάσεις. Η Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα διαρκέσει από 28 Μαρτίου έως 1η Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές του δήμου – το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας, τη 2η ΥΠΕ και το ΓΝ/KY Νάξου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος «Υγεία για Όλους», καθηγητή Παιδιατρικής Γ. Χρούσο, «σε δωρεάν εξετάσεις θα υποβληθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και οι κάτοικοι που δεν υποβάλλονται σε τακτικούς ιατρικούς ελέγχους, προκειμένου να γίνει έγκαιρη διάγνωση νοσημάτων και να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καρδιολογικό έλεγχο – screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου, ενδοκρινολογικό έλεγχο – screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης – σακχάρου και γυναικολογικές εξετάσεις (λήψη κολπικού επιχρίσματος, pap test και διακολπικό υπέρηχο).

Η ιατρική παρέμβαση θα λάβει χώρα στα ορεινά χωριά της Νάξου: Aπείρανθο, Κορωνίδα, Κόρωνo, Φιλότι και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων: Δονούσα, Ηρακλειά, Kουφονήσια και Σχοινούσα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση είναι η μεγαλύτερη Ιατρική Παρέμβαση του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

localStorage.clear();


Πηγή