Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας διάγνωσης του κορονοϊού θα πωλείται σύντομα στην Ευρώπη

Το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού, το οποίο εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας και παρέχει την δυνατότητα, με τη χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού, να γίνεται η διάγνωση του κορονοϊού μέσα σε διάστημα 40 λεπτών με ποσοστό επιτυχίας 94%, θα πωλείται σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που το παρασκεύασε, σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πωλήσεις ήδη πραγματοποιούνται σε πολλές περιφέρειες και σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ρωσίας και καθημερινά διευρύνεται γεωγραφικά το εύρος των πωλήσεων. Σχεδιάζονται επίσης πωλήσεις σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος «Medico biologitseski soyuz», στον οποίο ανήκει η ρωσική φαρμακευτική εταιρεία Generium, που κατοχύρωσε το τεστ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τεστ ταχείας διάγνωσης ήδη διοχετεύεται στις περιφέρειες της Ρωσίας και πως μέχρι στιγμής έχει σταλεί στις πρώτες 16 περιφέρειες της χώρας, ενώ προβλέπεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα το έχουν προμηθευθεί το 80—90% των περιφερειών.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει προσεχώς έως 500.000 τεστ ταχείας διάγνωσης εβδομαδιαίως.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει ουσιαστικά των αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων σε όλη την χώρα, τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού , δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κοροοϊού.

«Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο, να έχει την δυνατότητα να ελέγξει την υγεία του και να κάνει τεστ, πήραμε την απόφαση να αυξήσουμε ουσιαστικά των αριθμό των διαγνωστικών εργαστηρίων που μπορούν να κάνουν τέτοιους είδους τεστ», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «την άδεια για τέτοιου είδους τεστ την έχουν πάρει όλα τα διαγνωστικά κέντρα που έχουν υποβάλει αίτηση, μεταξύ των οποίων και τα ιδιωτικά, μη κρατικά διαγνωστικά κέντρα».

Ο Μισούστιν επεσήμανε επίσης, ότι όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια υποχρεούνται σε περίπτωση που διαγνωσθεί κρούσμα του κορονοϊού να ενημερώνουν την ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

O Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι τεστ χρειάζονται όλο και πιο πολλά, καθώς «ο καθένας ανησυχεί για την υγεία του και τους οικείους του». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει όλες τις δυνατότητες να παράγει τεστ και να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες χώρες στον κόσμο αναφορικά με τον αριθμό τεστ που πραγματοποιεί, με τα 800.000 τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής.


Πηγή