Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το ρόφημα που ισορροπεί τις ορμόνες (οδηγίες)

Η εξισορρόπηση των ορμονών βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, ενισχύει την διάθεση και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σωστή ανάπτυξη του σώματος εξαρτάται από τη λειτουργία των ορμονών.

Μια ενδεχόμενη ορμονική ανισορροπία, είτε είναι παροδική είτε μακροπρόθεσμη, μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας, όπως είναι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, ακμή, αύξηση βάρους, δυσλειτουργίες του θυροειδούς, τριχόπτωση, έντονη συναισθηματική φόρτιση, ατονία και κόπωση.

Το Maca είναι ένα θρεπτικό βότανο, η κατανάλωση του οποίου έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να φέρει σε ισορροπία τις ορμόνες.

Είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες όπως B1, B2, C, E, απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο ψευδάργυρο και σελήνιο.

Όπως και το τζίνσενγκ, είναι προσαρμογόνο βότανο, συμβάλλει δηλαδή στην βελτίωση όλων σχεδόν των λειτουργιών του οργανισμού, με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του τη δεδομένη στιγμή, χωρίς να τον επιβαρύνει.

Αυξάνει την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή, εξισορροπεί τις ορμόνες, τονώνει την ερωτική επιθυμία και ενισχύει τη γονιμότητα, το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, βελτιώνει τη μνήμη και τη διαύγεια.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα δροσερό και ταυτόχρονα θρεπτικό smoothie που θα εξισορροπήσει τις ορμόνες.

Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο από μακαντέμια

1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας ή παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας σκόνη Maca

¼ κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά σούπας ζελατίνη σε σκόνη (προαιρετικά)

¼ κουταλιά της σούπας στέβια (προαιρετικά)

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέστε πάγο και απολαύστε.

 

Πηγή: foodmatters.com

Διαβάστε επίσης:

Ορμόνες: 3 απλοί τρόποι να τις «ρυθμίσετε» (pics)

Γκρελίνη: Πώς θα ρυθμίσετε την ορμόνη που αυξάνει το βάρος

Ορμόνες: Σημάδια ότι δεν είναι ρυθμισμένες (video)


Πηγή