Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τρίωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Με στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία από τις 12:00 έως τις 15:00 συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις σημερινές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ στις 12:30 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την διασφάλιση – επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η Ομοσπονδία απειλεί με νέες κινητοποιήσεις.

Για το θέμα του επιδόματος η ΑΔΕΔΥ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή “για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας” στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 -νόμος για το μισθολόγιο- αυτό καταδεικνύει. Η Κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς αντιμετωπίζει το θέμα ως οικονομικό δείκτη με κόστος που πρέπει να περικοπεί».

localStorage.clear();


Πηγή