Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Τραγικές καταστάσεις στην Ιταλία: Τα γραφεία τελετών δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συγγενείς των θυμάτων

Τραγικές καταστάσεις στην Ιταλία: Τα γραφεία τελετών δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συγγενείς των θυμάτων

Δραματικά είναι τα νέα που έρχονται από τη γειτονική χώρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού.

Η Κυριακή ήταν η χειρότερη μέρα της Ιταλίας στη μάχη που δίνει με τον κορονοϊό, αφού οι αριθμοί σοκάρουν: 368 νεκροί και 3.590 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, με τους συνολικούς αριθμούς να φτάνουν σε 1.809 και 24.747 αντίστοιχα.

Η κατάσταση είναι δραματική και ειδικά στον βορρά και ακόμη πιο συγκεκριμενα στη Λομβαρδία. Ειδικά στο Μπέργκαμο τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται εκτός ελέγχου, με συνέπεια τα γραφεία τελετών να αρνούνται να εξυπηρετήσουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Όχι επειδή δε θέλουν, φυσικά, αλλά επειδή δεν μπορούν. Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο ανταποκριτής από τη Ρώμη Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει με τέτοια ταχύτητα ώστε να είναι αδύνατο, πλέον, για τα γραφεία τελετών να μπορέσουν να ανταποκριθούν, ενώ για να καταλάβει ο καθένας το πόσο δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική χώρα, ας σκεφτεί αυτό.

Υπάρχουν φέρετρα με νεκρούς στις εκκλησίες και παραμένουν εκεί μέχρι να δουν οι αρμόδιοι τι μπορεί να γίνει, αφού δεν υπάρχει χώρος πλέον όχι μόνο στα νοσοκομεία για τους νοσούντες αλλά ούτε και στα νεκροταφεία για τους νεκρούς…


Πηγή