Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τρεις κανόνες που πρέπει να τηρείς με την οδοντόβουρτσά σου

Η οδοντόβουρτσα είναι ένα από τα προσωπικά αντικείμενα υγιεινής που πρέπει να διατηρούμε καθαρό καθώς είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του στόματος.

Η αλλαγή της πρέπει να γίνεται περίπου κάθε εξάμηνο ενώ υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται για να παραμένει καθαρή. Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς…

Μην την αποθηκεύετε μόνιμα σε κλειστή θήκη

Όσο μεγαλύτερη η υγρασία σε ένα κλειστό δοχείο ή θήκη, τόσο πιο γρήγορα δημιουργείται ένα καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τη βάλετε σε θήκη, βεβαιωθείτε προηγουμένως ότι είναι εντελώς στεγνή.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν από κάθε χρήση

Ίσως είναι κάτι που δεν σας πάει στο μυαλό αλλά θα πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας κάθε φορά πριν χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιάνουν απευθείας οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα με αποτέλεσμα να μεταφέρουν πολλά βακτήρια και μικρόβια σε αυτές.

Καθαρίστε τακτικά το δοχείο αποθήκευσης

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το δοχείο με τις οδοντόβουρτσες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στο δοχείο της οδοντόβουρτσα μπορούν να μεταφερθούν στη βούρτσα και στη συνέχεια στο στόμα σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τη θήκη εάν έχει κλειστό πυθμένα, όπως ένα ποτήρι για παράδειγμα.

localStorage.clear();


Πηγή