Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υπερτροφές: Ποιες είναι οι πιο σημαντικές για τον οργανισμό μας και πού θα τις βρούμε;

Μία ισορροπημένη διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για μία καλή ποιότητα ζωής γεμάτη ευεξία.

Ακριβώς για αυτό, όσο απαιτητικοί και αν είναι οι ρυθμοί του προγράμματός μας, όσο πολυάσχολη και αν είναι η καθημερινότητά μας, είναι απαραίτητο να βρίσκουμε τον χρόνο που χρειάζεται, ώστε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ολοκληρωμένα γεύματα.

Ωστόσο, δεν αρκεί να ακολουθούμε τον κανόνα των πέντε μικρών ημερήσιων γευμάτων που συστήνουν συχνά οι διατροφολόγοι, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι πως τα γεύματά μας θα είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και θα ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που όλο περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι εντάσσουν στη διατροφή τους τις υπερτροφές ή αλλιώς τα superfoods, δηλαδή τους διατροφικούς «συμμάχους» που είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν πολύπλευρα στη διατήρηση της ευεξίας μας.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μάθουμε περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες των superfoods, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα προσθέσουμε στα ημερήσια γεύματά μας, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες και συμβουλές, που θα μας πείσουν να τα προσθέσουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Επενδύοντας σε υπερτροφές που μας προσφέρουν μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών

Είναι αλήθεια πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει να αφιερώνουμε τον χρόνο που θέλουμε στη διατροφή μας. Παρόλα αυτά, αν επενδύσουμε σε τροφές που αποτελούν «πηγές» θρεπτικών συστατικών και δημιουργήσουμε με αυτές γευστικά «παντρέματα», θα είμαστε περισσότερο σίγουροι πως θα απολαμβάνουμε γεύματα που συνδυάζουν την ισορροπία, τη γεύση και τη διατροφική αξία. Για παράδειγμα, τροφές όπως η βρώμη, ο λιναρόσπορος και οι σπόροι chia, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, δηλαδή στοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας, για να επιτελεί εύρυθμα τις λειτουργίες του.

Μία θρεπτική βάση που μας επιτρέπει να δημιουργούμε λαχταριστούς συνδυασμούς

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο, απλώς σωστές επιλογές τροφών. Διότι συνδυάζοντας σε ένα πιάτο περισσότερα από ένα superfoods θα δημιουργήσουμε πρωτοποριακούς, γευστικούς συνδυασμούς ιδιαίτερων και εκλεκτών συστατικών, οι οποίοι θα είναι λαχταριστοί και θρεπτικοί για τον οργανισμό. Και αν θέλουμε να απολαμβάνουμε καθημερινά ωφέλιμα γεύματα υπετροφών, τότε αξίζει να προσθέσουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας τη νέα σειρά του Κρίς Κρίς, Φέτες Zωής Superfoods, η οποία δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, συμβάλλει στην πρόσληψη πολύτιμων διατροφικών στοιχείων και ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.

Πιο αναλυτικά, μπορούμε να επιλέξουμε το Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι Βρώμης Ολικής Άλεσης και Φυτρωμένους Σπόρους Σίκαλης, που συνδυάζει τη διατροφική αξία της βρώμης και των φυτρωμένων σπόρων με τη σίκαλη, η οποία περιλαμβάνει φώσφορο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη Β1. Μάλιστα, οι σπόροι σίκαλης είναι μία καλή «πηγή» διαιτητικών ινών, βοηθoύν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ επειδή εμπεριέχουν φυτοοιστρογόνα διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως οι φυτρωμένοι σπόροι λαμβάνονται κατά το πρώτο στάδιο ανάπτυξης ενός φυτού, οπότε έχουν υψηλότερη διατροφική αξία σε σχέση με τους απλούς σπόρους. Όσο για τη βρώμη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, β-γλυκάνες και ιχνοστοιχεία, ενώ αποτελεί μία ιδανική τροφή για άτομα με δυσκολία στην πέψη, διότι βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου.

Εναλλακτικά, υπάρχει το Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι Ντίνκελ, Κουρκουμά και Chia, μία πρόταση πλούσια σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα, οι κόκκοι από το σιτάρι Ντίνκελ διατηρούν καλύτερα τις βιταμίνες, είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και διευκολύνουν την πέψη, ενώ ο κουρκουμάς, αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού και έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όσο για τους σπόρους chia, έχουν πλούσια διατροφική αξία, περιέχουν «καλά» λιπαρά, φυτικές και διαιτητικές ίνες, ασβέστιο και σίδηρο.

Τέλος, υπάρχει και το Φέτες Ζωής Superfoods με Αλεύρι από Σπόρους Κάνναβης και Λιναρόσπορο, μία επιλογή που είναι φυσική «πηγή» Ω3 λιπαρών οξέων, ενώ συνδυάζει τον θρεπτικό σπόρο της κάνναβης, με τις ευεργετικές ιδιότητες του λιναρόσπορου. Μάλιστα, οι σπόροι κάνναβης είναι εξαιρετικά ευεργετικοί, καθώς περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο, οπότε δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερες διατροφικές κατηγορίες προϊόντων. Από την άλλη πλευρά, ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, αποτελεί «πηγή» φυτικών ινών και ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος.

fetes-zois.jpg

Οι πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες των superfoods για τον οργανισμό

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η βρώμη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή superfoods -και όχι άδικα- ενώ αποτελεί συνώνυμο της ισορροπημένης διατροφής. Στη σύστασή της περιλαμβάνει βιταμίνες του συμπλέγματος B, σίδηρο, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες που «θωρακίζουν» το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, ενώ είναι ιδανική για όσους ανιτμετωπίζουν προβλήματα με την πέψη. Από την άλλη πλευρά, ο κουρκουμάς είναι μία επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από τα πιάτα μας, καθώς περιέχει βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες, λειτουργώντας ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, προστατεύοντάς τον από τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες. Όσο για τους σπόρους chia, περιέχουν πολλά «καλά» λιπαρά, φυτικές και διαιτητικές ίνες, ασβέστιο και σίδηρο, ενώ αποτελούν «πηγή» ψευδαργύρου, βιταμίνης Β3, καλίου, μαγνησίου και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, προσφέροντας στον οργανισμό προστασία από τις τοξίνες, μεγαλύτερη αντοχή και περισσότερη ενέργεια.

Ο λιναρόσπορος από την άλλη πλευρά, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη και Ω3 λιπαρά οξέα (η οποία φτάνει και το 60%), βελτιώνοντας τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Το ίδιο ισχύει και για τους σπόρους κάνναβης, οι οποίοι χάρη στα Ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ενισχύουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και την καρδιαγγειακή λειτουργία.

linarosporos.jpg

Αξιοποιώντας τις ευεργετικές ιδιότητες των superfoods, όπως εκείνων που μπορούμε να βρούμε τώρα στη νέα σειρά Κρίς Κρίς, Φέτες Zωής Superfoods, και εντάσσοντάς τα στη διατροφή μας, θα προσφέρουμε καθημερινά στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο, γνωρίζοντας πως θα κάνουμε μία περισσότερο ωφέλιμη επιλογή για την ευεξία μας.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Κρίς Κρίς στην επίσημη ιστοσελίδα της Elbisco.


Πηγή