Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Φλούδες πορτοκαλιού: 9 εκπληκτικές χρήσεις μέσα από εικόνες

Τα πορτοκάλια είναι εσπεριδοειδή, γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και με πολλά οφέλη για την υγεία.

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η τακτική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.

Έχει αποδειχθεί επίσης ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού.

Ο χυμός πορτοκαλιών είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, αλλά και ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σκελετική υγεία.

Δείτε άλλες χρήσεις του πορτοκαλιού:

Πηγή: Reader’s digest

Διαβάστε επίσης:

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Το φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο κατά 60%

Ο χυμός που ενισχύει τη μνήμη κατά 8% σε μόλις δύο μήνες

Τα δύο φρούτα που νικούν παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιοπάθεια


Πηγή