Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χειμερινές αποδράσεις χωρίς βήχα

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εορτών και των χειμερινών αποδράσεων. Πολλοί από εμάς θα βρεθούμε με συγγενείς και φίλους σε κάποιο μέρος για να περάσουμε τις γιορτές.

Η θερμοκρασία είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα και οι πιθανότητες να κρυολογήσουμε και να έχουμε έναν «απρόσκλητο» επισκέπτη, τον βήχα, είναι αρκετές, όσο καλά και εάν έχουμε πάρει κάποιες προφυλάξεις.

Σχετικά με το θέμα μας ενημερώνει ο Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πώς να πετύχουμε αποτελεσματική πρόληψη

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία. Το «κλειδί» για την πρόληψη του βήχα είναι ένα καλό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το σώμα μας έχει ένα φυσικό αμυντικό σύστημα που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις. Η ισορροπημένη διατροφή, η αποχή από την καπνιστική συνήθεια, η κατάλληλη άσκηση, ο επαρκής ύπνος και γενικά ο υγιεινός τρόπος ζωής, μπορούν να συντελέσουν στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Πώς να αντιμετωπίσουμε το βήχα αποτελεσματικά

Πολλές φορές για την αντιμετώπιση των ιώσεων καταφεύγουμε, λανθασμένα, σε αντιβιώσεις. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, όμως, αντιμετωπίζουν μόνο βακτήρια και δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα έναντι του ιού που μας έχει προκαλέσει την ίωση και κατά συνέπεια το βήχα.

Για να καταπραΰνουμε το βήχα αποτελεσματικά μπορούμε να καταφύγουμε σε φυσικά σιρόπια τα οποία, επιπλέον, έχουν εγκεκριμένες ενδείξεις για τα ευεργετικά τους οφέλη. Ένα τέτοιο σιρόπι είναι το SUPERFOODS HERBATUSS, το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα, τόσο του ξηρού όσο και του παραγωγικού.

Τα συστατικά του προϊόντος (Αλθαία, Πλαντάγκο και Μέλι) είναι υπερτροφές ιδανικές για το βήχα. Ειδικότερα:

  • Η Αλθαία είναι παραδοσιακό φυτικό φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται ως κατευναστικό του ξηρού βήχα.
  • Το Πλαντάγκο είναι ιδανικό για τη συμπτωματική θεραπεία του βήχα και συγκεκριμένα του ερεθισμένου λαιμού και φάρυγγα.
  • Το Μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω συστατικών προστατεύει αποτελεσματικά και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του βήχα. Στην περίπτωση παραγωγικού βήχα ευνοεί την αποβολή της βλέννας λόγω της ενυδατικής του δράσης, ενώ στην περίπτωση ξηρού βήχα προστατεύει το βλεννογόνο στο φάρυγγα από ερεθιστικές ουσίες, έχοντας καταπραϋντική δράση στον ερεθισμένο βλεννογόνο.

Έτσι, το σιρόπι SUPERFOODS HERBATUSS με την ευχάριστη γεύση (μέλι – πορτοκάλι – βανίλια) είναι ιδανικό για τα άτομα που αναζητούν άμεση, αποτελεσματική και φυσική λύση για τον ξηρό ή τον παραγωγικό βήχα. Το προϊόν είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 16 ετών.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν:

  • Ο βήχας συνοδεύεται από πυρετό που παραμένει υψηλός πάνω από 24 ώρες ή πυρετό που επανέρχεται ενώ είχε πέσει για 24 ώρες ή περισσότερο.
  • Ο βήχας δεν υποχωρεί παρά την εξασθένιση και διακοπή των υπόλοιπων συμπτωμάτων.
  • Ο βήχας διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.
  • Ο βήχας συνοδεύεται από κιτρινοπράσινα φλέματα που μυρίζουν άσχημα.
  • Ο βήχας ξεκινά με αίμα.
  • Έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

localStorage.clear();


Πηγή