Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Χοληστερίνη και Σάκχαρο: Μπορούν η κανέλα και το χρώμιο να βοηθήσουν;

Η ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης είναι δυο ζητήματα που απασχολούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, μιας και όταν τα επίπεδά του στο αίμα αυξηθούν, διάφορα προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους!

Τι είδους ρόλο μπορεί να παίξει η διατροφή και ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμισή τους;

Κανέλα Κεϋλάνης για σάκχαρο και χοληστερίνη

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα που ρίχνουν το ζάχαρο, σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική πολλών χωρών. Αν και οι απόψεις διίστανται, υπάρχουν πολλές έρευνες που συνδέουν την κανέλα με καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς και με βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Σύμφωνα με τον Martin Brenneman και την ομάδα του από το Ohio Northern University κάτι τέτοιο φαίνεται να οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει η κανέλα. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του Διαβήτη Τύπου 2 και του μεταβολικού συνδρόμου, ενώ άτομα που έχουν ήδη διαβήτη θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Εκτός από το σάκχαρο όμως, η κανέλα φαίνεται να μειώνει και τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, της LDL (κακή χοληστερίνη) και των τριγλυκεριδίων. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με διαβήτη φαίνεται επίσης να έχουν υψηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, μια κατάσταση γνωστή και ως Διαβητική Δυσλιπιδαιμία!

Γενικά, υπάρχουν δυο είδη κανέλας, η κανέλα Κεϋλάνης- αυθεντική κανέλα – και η κανέλα κασσία (κινέζικη κανέλα). Φαίνεται ότι η πρώτη υπερτερεί από διατροφικής άποψης, καθώς περιέχει πολύ λιγότερη κουμαρίνη, μια ουσία που σε υψηλές ποσότητες μπορεί να γίνει τοξική. Γι ’αυτό, αν την χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι προτιμότερο να επιλέξετε κανέλα Κεϋλάνης.

Χρώμιο: Πότε βοηθάει;

Το χρώμιο είναι ένα ιχνοστοιχείο πολύ σημαντικό για τη δράση της ινσουλίνης, μιας και τη βοηθά να μεταβολίσει καλύτερα τα λίπη, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Συχνά με το πέρας της ηλικίας τα επίπεδα χρωμίου μειώνονται στο σώμα, και έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ασθενείς με διαβήτη ή προδιαβήτη παρουσιάζουν έλλειψη. Σε αυτούς, και ειδικά στους υπέρβαρους, η συμπληρωματική λήψη φαίνεται να βοηθάει στη βελτίωση τόσο των επιπέδων σακχάρου όσο και της χοληστερίνης.

Συμπληρώματα διατροφής για ρύθμιση σακχάρου και χοληστερίνης

Συχνά κανείς αναρωτιέται αν οι τροφές από μόνες τους μπορούν να βοηθήσουν ή αν είναι προτιμότερη η λήψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής. Σίγουρα κάτι τέτοιο το γνωρίζει καλύτερα ο ειδικός που σας παρακολουθεί και καλό είναι να μην πάρετε την απόφαση μόνοι σας, ειδικά αν ήδη βρίσκεστε σε κάποια σχετική αγωγή. Πλέον, υπάρχουν συμπληρώματα που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά σας για καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και της χοληστερίνης.

Diabecinn Extra

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο έχει ως βασικά του συστατικά την κανέλα Κεϋλάνης, το χρώμιο και τον ψευδάργυρο, τα οποία συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της ινσουλίνης στα παγκρεατικά κύτταρα και συχνά άτομα με διαβήτη παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα σε αυτόν.

Επιπλέον, το Diabecinn Extra περιέχει τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρά μας από το οξειδωτικό στρες, καθώς επίσης μαγνήσιο, νιασίνη, μαγγάνιο και Βιταμίνη Β6.

Diabecinn Cholesterol

To Diabecinn Cholesterol απευθύνεται σε άτομα που θέλουν όχι μόνο καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, αλλά επίσης και της χοληστερίνης τους. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από κανέλα Κεϋλάνης, χρώμιο και ψευδάργυρο σε αυτή τη σύνθεση περιλαμβάνεται και η κόκκινη μαγιά ρυζιού!

Η κόκκινη μαγιά ρυζιού φαίνεται να βοηθάει στη μείωση της ολικής χοληστερίνης και της LDL χοληστερίνης, χάρη στη μονακολίνη Κ που περιέχει, μια ουσία που μειώνει τη σύνθεσή τους στον οργανισμό. Η αποτελεσματικότητά της όμως εξαρτάται από την ποσότητα μονακολίνης Κ που περιέχει το συμπλήρωμα, κάτι που στο Diabecinn Cholesterol έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη!

Φροντίστε λοιπόν για την υγεία σας και ελέγχετε συχνά τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα. Βάλτε στην καθημερινότητά σας την κανέλα και τροφές με χρώμιο και ζητήστε τη συμβουλή ειδικού για το συμπλήρωμα διατροφής που ταιριάζει στις ανάγκες σας!


Πηγή