Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

4 τροφές που έχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια

Και που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Η βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, μία φυσική οργανική ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι ευδιάλυτη στο νερό και δίνει ελαφρώς όξινα διαλύματα. Το όνομα της προέρχεται από το στερητικό πρόθεμα α- και το σκορβούτο μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αιμορραγίες ούλων, απώλεια δοντιών, αρθρίτιδα και επιβράδυνση της επούλωσης τραυμάτων και οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης C.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr


Πηγή