Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αλκοόλ & καρκίνος μαστού: Ποια ποσότητα θεωρείται επικίνδυνη για τις γυναίκες

Αλκοόλ & καρκίνος μαστού: Ποια ποσότητα θεωρείται επικίνδυνη για τις γυναίκες

Πρόσφατη ιταλική έρευνα υπέδειξε ότι λίγη μπύρα είναι ευεργετική για την καρδιά, καθώς η μέτρια κατανάλωση, της τάξης των 660 ml, συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και αρτηριοπάθειας.

Ωστόσο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας δεν φαίνεται να συμφωνούν ότι το αλκοόλ έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, αφού τα στοιχεία τους υποδεικνύουν ότι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τις γυναίκες, αυξάνοντας μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

AdTech Ad

bigstock Glamour women with the whine o 26876528

Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ 22.000 γυναικών που είχαν περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης μεταξύ 1993 και 1998, επαναλαμβάνοντας την αξιολόγηση το διάστημα 1999 και 2003.

Έπειτα από ανάλυση όλων των δεδομένων, οι Δανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που αύξησαν τη συνολική κατανάλωση αλκοόλ κατά δύο ποτά την ημέρα σε διάστημα πενταετίας αύξησαν παράλληλα τον κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνου του μαστού κατά 30%.

Η συσχέτιση μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου του μαστού είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό και πιθανώς είναι πιο έντονη για τις γυναίκες που το συνδυάζουν και με άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως το οικογενειακό ιστορικό για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr