Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας στηρίζει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας στηρίζει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

«Θα υποστηρίξουμε όσους το χρησιμοποιήσουν ως έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος»

«Αν ένας καπνιστής έχει δυσανεξία ή για δικούς του λόγους δεν επιθυμεί τη χρήση συμβατικών φαρμάκων για να διακόψει το κάπνισμα και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος, είναι λογικό να υποστηρίξουμε την προσπάθειά του».

Μ’ αυτή τη σημαντική δήλωση η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας (ΑΗΑ), η παλαιότερη και μεγαλύτερη εθελοντική ιατρική ένωση των ΗΠΑ, που έχει ως στόχο της την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, έδωσε στη δημοσιότητα το «περίγραμμα» της πολιτικής της για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Στη δημοσιοποίηση αυτή της πολιτικής της, αφού σημειώνει με θετικό τρόπο την έλλειψη καπνού, πίσσας και διοξειδίου του άνθρακα που χαρακτηρίζουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο λόγω του ότι δεν συντελείται καύση, εκφράζει με προσεκτικές μεν, αλλά σαφείς διατυπώσεις, την υποστήριξή της σ’ αυτόν το σημαντικά λιγότερο επιβλαβή τρόπο καπνίσματος.

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι επιτέλους αρχίζει και διαφαίνεται η αλήθεια, με μια «δομική» αλλαγή κλίματος στις πεποιθήσεις της ιατρικής κοινότητας απέναντι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αυτή η αλλαγή στάσης, έρχεται ως επιστέγασμα της πληθώρας των μελετών και ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και που όλες συγκλίνουν στο συμπέρασμα της μικρότερης βλαπτικότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σε σχέση με το συμβατικό κάπνισμα.

Πηγή: newsbeast.gr