Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Άνοια: Πάνω από 46 εκατομμύρια οι πάσχοντες παγκοσμίως

Άνοια: Πάνω από 46 εκατομμύρια οι πάσχοντες παγκοσμίως

Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από άνοια, σύμφωνα με νέα έκθεση που εκπονήθηκε από το Διεθνή Οργανισμό για το Αλτσχάιμερ και το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου.

Η έκθεση The World Alzheimer Report υποδεικνύει ότι οι πάσχοντες από άνοια έχουν αυξηθεί δραματικά από το 2009, καθώς πριν από έξι χρόνια ο αριθμός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, δεν ξεπερνούσε τα 35 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το 58% των πασχόντων προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες. Μέχρι το 2050 αναμένεται το 68% των ατόμων με άνοια να προέρχονται από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, δηλαδή χώρες όπου οι υπηρεσίες περίθαλψης είναι περιορισμένες και οι πληθυσμοί γερνούν με ταχύτερο ρυθμό.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την άνοια, ωστόσο προσφέρονται στους ασθενείς θεραπευτικές λύσεις για καταστολή των συμπτωμάτων και επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr