Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο του Βόλου από τον Ιανουάριο

Χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο του Βόλου από τον Ιανουάριο

Σήμα κινδύνου για το Νοσοκομείο του Βόλου εκπέμπει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας.

Από τον Ιανουάριο δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα των εφημεριών σε αρκετές Κλινικές, καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις επτά επικουρικών γιατρών από σύνολο 21 και το Νοσοκομείο θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει από το «Αχιλλοπούλειο» 15 γιατροί λόγω συνταξιοδότησης, ενώ στους επόμενους μήνες θα συνταξιοδοτηθούν άλλοι πέντε.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαυτούρας «για τις 2.500 προσλήψεις που έχει δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας, δε έχει συμπεριληφθεί κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό. Πλέον είμαστε σίγουρα ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης επισημαίνει ότι η Γυναικολογική Κλινική θα μείνει με τρεις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Ογκολογικό Τμήμα ο ένας και μοναδικός ογκολόγος δεν θα έχει τη βοήθεια της επικουρικής παθολόγου.

Η Νευρολογική Κλινική θα λειτουργεί μόνο με ένα γιατρό.

Το Ακτινολογικό Τμήμα θα βγάζει τις εφημερίες του ουσιαστικά με δύο γιατρούς από σύνολο τριών, καθώς η σύμβαση του τέταρτου λήγει. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο γιατρούς, θα πρέπει να επωμίζεται και τη λειτουργία του Αξονικού τομογράφου.

Ο ένας και μοναδικός γαστρεντερολόγος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης πριν λίγο καιρό και η σύμβαση της δεύτερης γιατρού έληξε στις 7 Δεκεμβρίου.

Πηγή: onmed.gr