Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δείτε για ποιο λόγο έχετε δυσάρεστη αναπνοή (βίντεο)

Δείτε για ποιο λόγο έχετε δυσάρεστη αναπνοή

Η δυσάρεστη, δύσοσμη αναπνοή ονομάζεται επιστημονικά halitosis και μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από επιμέρους αιτίες.

Η πιο κοινή αιτία της κακής αναπνοής είναι κακή στοματική υγιεινή. Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια, τη γλώσσα και τα ούλα ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσουν πλάκα (το μαλακό, λευκό ίζημα που σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών), ασθένειες των ούλων και φθορά των δοντιών.

Τα βακτήρια συνδυάζονται με το σάλιο για να διασπάσουν τα σωματίδια των τροφών και των πρωτεϊνών. Αυτή η διαδικασία απελευθερώνει ένα μια δυσάρεστο στην όσφρηση φυσικό αέριο.

Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια τα δόντια σας τακτικά, η τροφή παγιδεύεται ανάμεσα σε αυτά και όταν διασπάται από τα βακτήρια, προκαλείται η δυσάρεστη αναπνοή.

Τα βακτήρια μπορούν επίσης να ζήσουν στην τραχιά επιφάνεια της γλώσσας σας. Ως εκ τούτου, μαζί με το βούρτσισμα των δοντιών σας, ο καθαρισμός της γλώσσας σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να περιορίσετε την κακή αναπνοή.

Η κατανάλωση έντονα αρωματικών τροφών -όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά– είναι πιθανό να προκαλέσει επίσης δυσάρεστη αναπνοή. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτά με έντονο άρωμα, όπως ο καφές και το αλκοόλ.

Το κάπνισμα είναι μια ακόμα αιτία κακής αναπνοής. Εκτός από την αναπνοή, το κάπνισμα μπορεί επίσης να λεκιάσει τα δόντια σας, να ερεθίσει τα ούλα σας και να μειώσει την αίσθηση της γεύσης. Τέλος, αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου των ούλων, η οποία είναι μια άλλη αιτία της κακής αναπνοής.

 

Πηγή: onmed.gr