Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δείτε πώς μας αποσυντονίζουν τα Smartphones...

Δείτε πώς μας αποσυντονίζουν τα Smartphones…

Μπορεί να μας βοηθούν σημαντικά στην καθημερινότητά μας καθιστώντας της πολύ πιο απλή, ωστόσο έχει αποδειχθεί από έρευνα, ότι smartphones και τα tablet, μας εμποδίζουν να θυμόμαστε σημαντικές πληροφορίες. Αυτό το φαινόμενο έχει βαφτιστεί «αριθμητική αμνησία».

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 6000 ευρωπαίους καταναλωτές ηλικίας από 16 ετών αποδείχτηκε ότι όσοι κατέχουν τις νέες τεχνολογίες, αδυνατούν να θυμηθούν σημαντικούς αριθμούς.

Το 58% δεν γνωρίζει τον αριθμό των παιδιών τους και το 51,5% το τηλέφωνο της δουλειάς τους. Όταν συνδεόμαστε συχνά στο ίντερνετ μειώνεται η συγκέντρωσή μας και άρα η ικανότητά μας να θυμόμαστε συγκεκριμένες πληροφορίες.

Εκτός από τους αριθμούς αυτό το φαινόμενο αφορά και προσωπικά στοιχεία, πλήττει όλες τις ηλικίες ανεξάρτητα από το φύλο.

Η Laurence Allard, κοινωνιολόγος και μέλος της έρευνας, εξηγεί ότι τα smartphones λειτουργούν σαν βοηθητικά μνήμης. Αυτό φαίνεται και από το 83% των νέων, ηλικίας 16 εώς 14 ετών οι οποίοι δηλώνουν ότι τα χρησιμοποιούν σαν «προέκταση του εγκεφάλου τους».

Τέλος, οι ερευνητές της μελέτης τονίζουν το πόσο ευάλωτοι γινόμαστε σε περίπτωση που χάσουμε αυτές τις συσκευές εφόσον είμαστε ανίκανοι να θυμηθούμε οποιαδήποτε πληροφορία από μόνοι μας.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr