Παρασκευή , 27 Ιανουάριος 2023
Δωρεάν εξετάσεις σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Αρεταίειο

Δωρεάν εξετάσεις σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες στο Αρεταίειο

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης η 26η Σεπτεμβρίου

Δωρεάν εξέταση μαστού και εξέταση κατά Παπανικολάου (τεστ Παπ) θα προσφέρει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, η Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Οι ώρες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων είναι από τις 8:00 έως τις 13:00, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και όπως αναφέρεται θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την ίδια μέρα, στον χώρο του νοσοκομείου διοργανώνεται εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες, με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας. Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών, είναι ελεύθερη.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, σημειώνοντας ότι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ.

Με αντικείμενο τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε, σήμερα με τον κ. Κρεατσά, καθώς και με τη διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, με τους οποίους συζήτησε την από κοινού δράση για την ενημέρωση των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και κατά του καρκίνου του μαστού.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr