Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Εφαρμογή: Πώς θα βλέπετε μετά από 1, 3 ή 5 ποτά!

Εφαρμογή: Πώς θα βλέπετε μετά από 1, 3 ή 5 ποτά!

Η θολή σκέψη, η έλλειψη ισορροπίας και η αλλοίωση της όρασης είναι φυσικό επακόλουθο της κατανάλωσης αλκοόλ και… προάγγελος του hangover της επόμενης ημέρας!

Ειδικοί από τη βρετανική κλινική ClinicCompare σχεδίασαν μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε πόσο αλλοιώνεται η όραση ανάλογα με το πόσο έχετε πιεί.

Η όραση επιδεινώνεται όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνουμε, με την επίδραση να είναι πιο άμεση στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες. Μετά από επτά μονάδες αλκοόλ (ποσότητα αντίστοιχη με δύο ποτήρια κρασί των 175 ml και δύο σφηνάκια βότκα των 25 ml), η γυναίκα δεν μπορεί να διακρίνει σχεδόν τίποτα. Για τους άντρες, τρεις μονάδες αλκοόλ συνοδεύονται από ελαφρά μόνο αλλοίωση της όρασης.

Το αλκοόλ κάνει την όραση να θολώνει επειδή δεν επιτρέπει το σωστό συντονισμό των μυών το ματιού, άρα τα μάτια δεν εστιάζουν καλά σε ένα αντικείμενο. Παράλληλα, το αλκοόλ κάνει την ίριδα να συστέλλεται και να διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό, επομένως δεν προσαρμόζεται εξίσου γρήγορα στα διάφορα επίπεδα φωτός.

Βέβαια, η εφαρμογή παρουσιάζει τι συμβαίνει κατά μέσο όρο μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Η ανοχή του κάθε ανθρώπου στο ποτό θα καθορίσει τελικά πόσο θα αλλοιωθεί η όρασή του.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή.

 

blurry vision alcohol

Πατήστε επάνω στον κύκλο και σύρετε προς τα δεξιά για να δείτε πόσο αλλοιώνεται η όραση όσο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr