Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Έφυγε από τη ζωή ο αρχίατρος της Σιέρα Λεόνε

Έφυγε από τη ζωή ο αρχίατρος της Σιέρα Λεόνε

Ο Βίκτορ Γουίλοουμπι είχε μολυνθεί από τον ιο Έμπολα

Ο αρχίατρος της Σιέρα Λεόνε, Βίκτορ Γουίλοουμπι, πέθανε σήμερα αφού προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα, μόλις λίγες ώρες προτού φθάσει στη χώρα ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του, δήλωσε ο υπεύθυνος των ιατρικών υπηρεσιών της χώρας Μπρίμα Καργκμπό.

Ο Γουίλοουμπι διεγνώσθη με τον ιό την περασμένη εβδομάδα αφότου είχε επιμεληθεί της θεραπείας ενός ασθενούς ο οποίος είχε διαγνωστεί με τον ιό και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε.

Το πειραματικό φάρμακο Zmab μεταφέρθηκε με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines στη Σιέρα Λεόνε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του Γουίλοουμπι επιδεινώθηκε ραγδαία, προτού το φάρμακο να είναι διαθέσιμο για να του χορηγηθεί, δήλωσε ο Καργκμπό.

Μέχρι στιγμής 12 γιατροί έχουν προσβληθεί στη Σιέρα Λεόνε από τη θανατηφόρο νόσο, εκ των οποίων οι 11 έχουν πεθάνει. Συνολικά στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, 142 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν διαγνωσθεί με τον Έμπολα, οι 109 εξ αυτών έχουν χάσει τη μάχη με τη ζωή, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιεύσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Έως και τις 14 Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας είχε ανέλθει στους 6.915, ανακοίνωσε χθες ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε έχει επιβραδυνθεί.

Ο Καργκμπό δήλωσε ότι ο θάνατος του Γουίλοουμπι είναι ο πιο τραγικός για τη χώρα μετά το θάνατο τον Ιούλιο του μοναδικού ιολόγου και ειδικού στον ιό Έμπολα, του δρ. Σεκ Χουμάρ Χαν.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr