Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Εγκρίθηκε φάρμακο που εξαφανίζει το προγούλι

Εγκρίθηκε φάρμακο που εξαφανίζει το προγούλι

Ένα φάρμακο που ονομάζεται ATX-101 και το οποίο μειώνει το λίπος με τοπική εφαρμογή, εγκρίθηκε ομόφωνα από την υπηρεσία Δερματολογίας του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η εταιρεία Kythera Biopharmaceuticals, η οποία δημιούργησε και παράγει το φάρμακο, κατάφερε να δείξει μέσα από πολλές κλινικές δοκιμές σε περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες, ότι το φάρμακο μπορεί επιτυχώς, και σε μόνιμη βάση, να μειώσει το “προγούλι” που σχηματίζεται συχνά κάτω από το σαγόνι.

Από το σύνολο των συμμετεχόντων που πήραν το φάρμακο, το 87% έδειξε μια πολύ μεγάλη μείωση στο λίπος στον λαιμό και περισσότερο από το 96% ανέφερε σημαντική βελτίωση.

double chin

Το ΑΤΧ-1 χορηγείται με τη μορφή μίας ένεσης ανά μήνα με μέγιστο αριθμό τις 50 ενέσεις συνολικά. Περιέχει δεοξυχολικό οξύ (DCA), μια συνθετική μορφή ενός τύπου χολικού οξέος που παράγεται φυσιολογικά από τα εντερικά βακτήρια, όταν ο οργανισμός θέλει να διαλύσει το λίπος κατά τη διάρκεια της πέψης.

Το φάρμακο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο κοινό, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει όταν λάβει την τελική έγκριση του FDA.

Πηγή: onmed.gr