Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Τέλη Μαΐου εταιρεία στην Αγγλία θα γνωρίζει αν μπορεί να παρασκευάσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου

EpiVacKorona: Έως το τέλος του 2020 η διάθεση του δεύτερου ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacKorona κατά του κορονοϊού, ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί προς χρήση έως το τέλος του 2020.

Για τη διάθεση του εμβολίου για τον κορονοϊό την ανακοίνωση έκανε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή, με το εμβόλιο να έχει αναπτυχθεί από το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector.

«Αυτή τη στιγμή έχουν παραχθεί 25.000 δόσεις εμβολίου. Έως το τέλος του έτους θα έχουν παραχθεί 50.000 εμβόλια. Θα αρχίσει να διατίθεται έως το τέλος του έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το Κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector , στις 24 Ιουλίου έλαβε την έγκριση του ρωσικού υπουργείου Υγείας για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή εθελοντών.

Οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Στις 14 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι το εμβόλιο του Vector έλαβε την σχετική πιστοποίηση.

Το υπουργείο Υγείας στις 16 Νοεμβρίου έδωσε την άδεια για την διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης με τη συμμετοχή εθελοντών ηλικίας άνω των 60 ετών και στις 18 Νοεμβρίου την άδεια για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή 3.000 εθελοντών.


Πηγή