Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί που εξαιρούνται από το ΕΤΑΑ

Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί που εξαιρούνται από το ΕΤΑΑ

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών και συγκεκριμένα του ΠΦΣ, προκαλεί ο αποκλεισμός του κλάδου από τα όργανα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Αποσχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Ειδικότερα, ο πρόεδρος και ο γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.κ. Κ. Λουράντος και Γ. Μακρυγιάννης απέστειλαν επιστολή για το θέμα, προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό οποιουδήποτε εκπροσώπου του στο ΔΣ του ΕΤΑΑ και τον διορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις Δ.Ε. του ΕΤΑΑ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές .
Οι επιλογές του Υπουργείου στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφήνουν σαφείς υπόνοιες μεροληπτικής αντιμετώπισης σε βάρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί 12.000 φαρμακεία και αποτελεί σημαντικό κλάδο μεταξύ των υγειονομικών.
Θεωρούμε ότι η όλη επίσπευση της διαδικασίας του διορισμού των μελών και του Κυβερνητικού Επιτρόπου, δεν συνάδει με τις αρχές της Δημοκρατίας και της Αξιοκρατίας που πρέπει να τηρούνται, ειδικά λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές».

 

 

 

Πηγή: onmed.gr