Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Φυτά στο γραφείο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Φυτά στο γραφείο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Το πράσινο κάνει τους υπαλλήλους πιο χαρούμενους

Τα «πράσινα» γραφεία κάνουν το προσωπικό πιο χαρούμενο και παραγωγικό. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το να εμπλουτίσουμε με φυτά το γραφείο μας μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα κατά 15%.

Η ομάδα των ερευνητών κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα αφού διερεύνησε την αντίληψη του προσωπικού σχετικά με την ποιότητα, την ικανότητα συγκέντρωσης και την ικανοποίησή τους όσον αφορά στο εργασιακό τους περιβάλλον και παρακολούθησε τα επίπεδα παραγωγικότητας για κάποιους μήνες σε δύο μεγάλα γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Marlon Nieuwenhuis, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, εξήγησε ότι με το να επενδύσουν στο να δημιουργήσουν πράσινο περιβάλλον στο γραφείο οι εργοδότες θα βγουν κερδισμένοι αφού θα αυξήσει την ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από ότι φαίνεται ένα πράσινο γραφείο βοηθάει τους υπαλλήλους να εμπλέκονται πιο πολύ στην εργασία τους. Αυτή η διαπίστωση έρχεται σε αντίθεση με παλιότερες αντιλήψεις που θεωρούσαν ότι τα λιτά γραφεία βοηθούν τους υπαλλήλους να είναι πιο παραγωγικοί.

Πηγή: Vita.gr

 

Αφήστε μια απάντηση