Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γιατί δεν πρέπει να φοράτε συνέχεια αθλητικά ρούχα

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε συνέχεια αθλητικά ρούχα

Μπορεί οι φόρμες, τα κολάν και τα αθλητικά μπλουζάκια να είναι τα πιο άνετα ρούχα που έχουμε στη ντουλάπα μας, όμως δεν πρέπει να τα φοράμε κάθε μέρα όλη μέρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τα αθλητικά ρούχα δεν «αναπνέουν» εξίσου καλά με τα κανονικά ρούχα, οπότε η συνεχής επαφή με το δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και εξανθήματα.

AdTech Ad

bigstock Workout clothes fitness outf 92195408

Για παράδειγμα, το κολάν και το αθλητικό σουτιέν κρατούν τον ιδρώτα κοντά στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία, παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση λοιμώξεων. Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος του Κολλεγίου Δερματολόγων της Αυστραλασίας, Li-Chuen Wong, η τριβή και ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες.

Επίσης, η καθημερινή χρήση αθλητικού σουτιέν μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα, μια λοίμωξη του δέρματος που χαρακτηρίζεται από απόφραξη και φλεγμονή του θύλακα της τρίχας, ενώ τα κολάν συνδέονται με την ανάπτυξη μυκήτων, τη φαγούρα, την εμφάνιση εξανθημάτων ή και την κολπίτιδα, λόγω της αυξημένης υγρασίας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Αρκετά αθλητικά ρούχα είναι κατασκευασμένα από ειδικά υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα και του επιτρέπουν να εξατμίζεται ευκολότερα. Τα υφάσματα αυτά είναι ιδανικά για τη γυμναστική, πρέπει όμως να απομακρύνονται αμέσως μετά την προπόνηση.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr