Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι γυναίκες με άσθμα συλλαμβάνουν πιο δύσκολα

Οι γυναίκες με άσθμα συλλαμβάνουν πιο δύσκολα

Δυσκολεύονται περισσότερο να μείνουν έγκυες

Οι γυναίκες που υποφέρουν από άσθμα δυσκολεύονται περισσότερο να μείνουν έγκυες, σύμφωνα με την έρευνα Δανών επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν τα δεδομένα από 15.250 γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε γενικές γραμμές οι γυναίκες με άσθμα χρειάστηκαν κατά 21,6% περισσότερο χρόνο για να συλλάβουν, σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν άσθμα.

Μάλιστα, το 27% των ασθματικών χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από ένα χρόνο για να μείνει έγκυος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η καθυστέρηση αυτή ήταν πιο έντονη στις γυναίκες των οποίων το άσθμα ελεγχόταν ελάχιστα.

«Υποθέτουμε ότι το άσθμα στους κατώτερους αεραγωγούς μπορεί να προκαλέσει ταυτόχρονη φλεγμονή στη μήτρα, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά μπορεί να εμποδίσει την κανονική εμφύτευση των γονιμοποιημένων ωαρίων» εξηγούν οι ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Bispebjerg.

Το άσθμα προκαλεί φλεγμονές στους πνεύμονες, οι οποίοι είναι πιο ευαίσθητοι, με αποτέλεσμα να στενεύουν κάθε φορά που εμφανίζεται ένα ερέθισμα και να προκαλείται δυσκολία στην αναπνοή, δυσφορία και σφίξιμο στο στήθος.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση