Πέμπτη , 18 Αύγουστος 2022

Hangover: 5 αποτελεσματικοί τρόποι να το αποφύγετε

Η ημέρα που ακολουθεί μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πάντα δύσκολη. 

Όπως λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση, όμως υπάρχουν 5 τρόποι που άμα τους ακολουθήσετε θα σας βοηθήσουν σημαντικά να συνέλθετε.

Αναπληρώστε τους ηλεκτρολύτες σας

Μπορεί το νερό να είναι πάντα μια καλή επιλογή για να αποκαταστήσετε τα χαμένα υγρά από την κατανάλωση αλκοόλ, όμως τα ροφήματα με ηλεκτρολύτες που έχουν βάση το αλάτι αποτελούν έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλο σας.

Τέτοια είναι ο χυμός ντομάτας, για παράδειγμα, ή μια σούπα από ζωμό λαχανικών.

1 ποτήρι νερό – 1 ποτήρι αλκοόλ

Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε ποτήρι αλκοόλ, πέραν του ότι μπορεί να βοηθήσει στο να μην αφυδατωθείτε, μπορεί να εμποδίσει και τις παρενέργειες της επόμενης ημέρας, όπως ο πονοκέφαλος. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Φάτε πριν πιείτε

Το γεμάτο στομάχι θα βοηθήσει πολύ στο να ανεχτείτε την ενοχλητική αίσθηση μετά από το αλκοόλ.

Το να φάτε πριν ή και κατά τη διάρκεια που πίνετε θα βοηθήσει πολύ στο πώς θα μεταβολίσει αργότερα ο οργανισμός σας το αλκοόλ, καθώς αλλάζει ο τρόπος που το απορροφά.

Φάτε ένα ισορροπημένο πρωινό

Το συκώτι σας θα σας ευγνωμονεί άμα του χαρίσετε ένα καλό πρωινό. Ιδανικά μετά από ένα hangover συνίσταται πρωτεΐνη και λιπαρά στο μενού σας. Αυγά, αβοκάντο ή ένα μεγάλο μπολ βρόμης με φρέσκα φρούτα αποτελούν ιδανικές τροφές.

Κοιμηθείτε

Έχει υποτιμηθεί πολύ το πόσο μπορεί να βοηθήσει ο ύπνος στην αντιμετώπιση του hangover. Λίγη ώρα ανάπαυσης της τάξης των 20-30 λεπτών θα ηρεμήσουν το μυαλό και θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλό να αποφύγετε τις όξινες και τηγανητές τροφές την επόμενη μέρα από αυτήν που καταναλώσατε πολύ αλκοόλ, καθώς είναι πιθανό να κάνουν τα συμπτώματα της ναυτίας χειρότερα και να παρατείνουν τη δυσφορία σας.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Ποιο ποτό να επιλέξετε για να αποφύγετε το hangover


Πηγή