Τετάρτη , 29 Μάρτιος 2023
Οι ιδανικές διατάσεις για τον πόνο στον αυχένα

Οι ιδανικές διατάσεις για τον πόνο στον αυχένα

Είτε οφείλεται στην κακή στάση ύπνου είτε στην πολύωρη καθιστική εργασία, ο πόνος στον αυχένα δεν είναι απλώς ενοχλητικός αλλά μπορεί επίσης να πυροδοτήσει τον πονοκέφαλο και το άλγος στην πλάτη.

Για να ανακουφίσετε άμεσα τον πόνο, δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις, αφού πρώτα κάνετε ένα ζεστό ντους για να χαλαρώσουν οι μύες.

str1

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται εκατέρωθεν του αυχένα. Καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα ή σε μια καρέκλα. Τεντώστε το δεξί χέρι πλάι στο γόνατο ή το γοφό και με το αριστερό χέρι τραβήξτε απαλά το κεφάλι προς τα αριστερά. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά.

str2

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται κάθετα στον αυχένα και στην ωμοπλάτη. Καθίστε οκλαδόν στο πάτωμα ή σε μια καρέκλα. Με τα δύο χέρια και με τους αγκώνες να κοιτάζουν προς τα εμπρός, αγκαλιάστε το πίσω μέρος του κεφαλιού. Κρατώντας την πλάτη σε ευθεία, αρχίστε να τραβάτε απαλά το κεφάλι προς τα εμπρός, τραβώντας παράλληλα το πιγούνι προς το στέρνο. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε το κεφάλι στην ευθεία.

str3

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται εκατέρωθεν του αυχένα. Σταθείτε με τα πέλματα σε απόσταση ίση με το άνοιγμα των γοφών. Ενώστε τα χέρια πίσω από την πλάτη, κρατώντας με το δεξί χέρι τον καρπό του αριστερού χεριού. Τραβήξτε απαλά το αριστερό χέρι προς τα κάτω και ελαφρώς προς τα πίσω και παράλληλα ρίξτε το κεφάλι προς τα δεξιά. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά.

str4

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες στο πρόσθιο μέρος του λαιμού, στο θώρακα και στους ώμους. Καθίστε επάνω στις φτέρνες των ποδιών. Σκύψτε προς τα πίσω και τοποθετήστε τις παλάμες στο πάτωμα πίσω σας, σε απόσταση περίπου 25 εκατοστά από τα πέλματα. Τα δάχτυλα πρέπει να κοιτούν αντίθετα από το σώμα. Σηκώστε το στήθος ψηλά, σχηματίζοντας καμπύλη με την πλάτη. Για ακόμη καλύτερη διάταση, αφήστε το κεφάλι να πέσει προς τα πίσω. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα.

 

 

Πηγή: onmed.gr