Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ιός της γρίπης: Πώς θα τον εξουδετερώσετε από το σπίτι

Ιός της γρίπης: Πώς θα τον εξουδετερώσετε από το σπίτι

Αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, είναι απαραίτητο να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην μολυνθούν και οι υπόλοιποι.

 

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Centers for Disease Control and Prevention) συστήνει την απολύμανση όλων των σκληρών επιφανειών.

Τα χλωριούχα προϊόντα για απολύμανση του σπιτιού όμως, περιέχουν ισχυρούς χημικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα και μετά από μακροχρόνια χρήση διαταραχή της ορμονικής παραγωγής.

Τι πρέπει να κάνετε

Η απάντηση των ειδικών είναι πως το χλωριούχο διάλυμα εξουδετερώνει αποτελεσματικά τον ιό της γρίπης και άλλους ισχυρούς ιούς και μικρόβια, οπότε με την προσεκτική εφαρμογή του επιτυγχάνετε την αποστείρωση του σπιτιού σας. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέχετε για να μειώσετε τις πιθανότητες ερεθισμού του αναπνευστικού, των ματιών σας και του δέρματος;

Η αραίωση: Αν το απολυμαντικό σας είναι σε συμπυκνωμένη μορφή, αραιώστε το με νερό πριν τη χρήση. Σκεφτείτε πως για την απολύμανση του πατώματος και των επιφανειών αρκεί ένα καπάκι χλωριούχου σκευάσματος για έναν κουβά νερό.

Μην αναμιγνύετε ποτέ καθαριστικά προϊόντα. Οι χημικοί παράγοντες που περιέχουν τα καθαριστικά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα τοξικοί (στην επαφή ή την εισπνοή) αν αναμιχθούν μεταξύ τους.

Όταν απολυμαίνετε τις επιφάνειες του σπιτιού για να αποτρέψετε τη μετάδοση ιών και μικροβίων από το ένα μέλος της οικογένειας στο άλλο, μην ξεχνάτε τους διακόπτες φωτισμού, το τηλεχειριστήριο, το τηλέφωνο και τα πόμολα στις πόρτες.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr