Παρασκευή , 17 Ιανουάριος 2020
Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τα περί κινδύνου για τη δημόσια υγεία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω έλλειψης φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

Στόχος της έρευνας, που θα διενεργήσει εισαγγελέας, είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων αλλά και το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις που αφορούν στην παράβαση της νομοθεσίας περί πώλησης και διάθεσης φαρμάκων.

Το πρωί, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, ο οποίος έχει αναφερθεί σε δηλώσεις του στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων και παιδικών εμβολίων και έχει τονίσει πως εξαιτίας χαμηλής τιμής, μεγάλες ποσότητες φαρμάκων «φεύγουν» για το εξωτερικό. Ο κ. Λουράντος μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι σε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα μεγάλης ζήτησης η έλλειψη δεν έχει προηγούμενο, ενώ πρόσφατα χαρακτήρισε το πρόβλημα «ανθρωπιστική, οικονομική και κοινωνική κρίση».

Το πρωί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηλία Ζαγοραίο είχε επισκεφτεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ Λουράντος καταγγέλλοντας πολλές ελλείψεις στα φάρμακα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αλλά και τη ζωή των ασθενών.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr