Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024
Junk food: Οι επιπτώσεις του στην υγεία των νεφρών

Junk food: Οι επιπτώσεις του στην υγεία των νεφρών

Η συστηματική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αποτελεί μια δημοφιλή συνήθεια, η οποία όμως ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Το junk food περιέχει υψηλές ποσότητες αλατιού και κορεσμένων λιπαρών οξέων, που συνδέονται με νοσήματα όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος κ.ά.

AdTech Ad

Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλες ποσότητες junk food επιβαρύνουν το σώμα όπως ο διαβήτης.

Το λεγόμενο «βρώμικο» και πρόχειρο φαγητό επηρεάζει τα διάφορα όργανα του σώματος και ειδικά τα νεφρά, όπως αν κάποιος έπασχε από διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι μία ασθένεια που μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία αν μείνει χωρίς θεραπεία.

bigstock 126528710

Όταν το σάκχαρο που κυκλοφορεί στον οργανισμό δεν μπορεί να ελεγχθεί, παράγεται υπεργλυκαιμία που έχει ως αποτέλεσμα να βλάπτονται διάφορα όργανα του σώματός μας, όπως τα νεφρά, τα μάτια, η καρδιά, ο εγκέφαλος και να δημιουργούνται επιμέρους προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν την στύση.

Κάτι παρόμοιο –εξηγούν οι ειδικοί– συμβαίνει στο σώμα μας και όταν το παρακάνουμε με το junk food.

Επιστήμονες από το Anglia Ruskin University συνέκριναν τα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος και άλλων τεστ μεταξύ ποντικιών που είχαν διαβήτη και άλλων που ήταν πολύ παχύσαρκα εξαιτίας της κατανάλωσης πολλών τροφών με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και λίπους.

Παρατήρησαν λοιπόν ότι πολλοί δείκτες ήταν παρόμοιοι και ότι τα ποντίκια που έτρωγαν «βρώμικο» φαγητό είχαν ανάλογο προφίλ, στις εξετάσεις τους, με αυτά που είχαν διαβήτη.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr