Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καφές κατά της στυτικής δυσλειτουργίας στον άντρα

Καφές κατά της στυτικής δυσλειτουργίας στον άντρα

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η καφεΐνη μπορεί ενδεχομένως να διατηρεί υγιή τη ροή αίματος και τη σεξουαλική λειτουργία στον άντρα.

Ο καφές μπορεί ενδεχομένως να βοηθά τη σεξουαλική ζωή των αντρών.

Ερευνητές του University of Texas Health Science Center, στο Χιούστον, ανακάλυψαν ότι άντρες που καταναλώνουν επιπλέον καφεΐνη καθημερινά έχουν μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργία. Εξαιρούνται άντρες με διαβήτη.

Ο Dr. David Lopez, του UTHealth School of Public Health, δήλωσε ότι αν και παρατήρησε μείωση της εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας στους άντρες που ήταν παχύσαρκοι, υπέρβαροι και υπερτασικοί, αυτό δεν ίσχυε σε άντρες με διαβήτη. Ο διαβήτης είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει αιτιατή σχέση αλλά ειδικός δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι σε ευθυγράμμιση με την τρέχουσα έρευνα.

Στην έρευνα, ο Lopez εξέτασε στοιχεία περισσότερων των 3.700 αντρών οι οποίοι απάντησαν ερωτηματολόγια σχετικά με την πρόσληψη καφέ τις προηγουμένως 24 ώρες.

Η ποσότητα καφεΐνης που φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο ανικανότητας ήταν ισοδύναμη με 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Σε σύγκριση με συμμετέχοντες που κατανάλωσαν από 0 έως 7 mg καφεΐνης την ημέρα, άντρες που κατανάλωναν 85 έως 170 mg είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία και όσοι κατανάλωναν 171 έως 303 milligrams καφεΐνης την ημέρα είχαν 39% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν το πρόβλημα.

Πηγές καφεΐνης που ερευνήθηκαν ήταν ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και τα αθλητικά ποτά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η καφεΐνη μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην καταπολέμηση της ανικανότητας επειδή χαλαρώνει ορισμένες αρτηρίες και μυς στο πέος, βελτιώνοντας τη ροή αίματος και την ικανότητα επίτευξης στύσης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’PLOS One.’’

 

Πηγές: ‘’PLOS One.’’