Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Moderna: Ένα ενισχυτικό εμβόλιο που στοχεύει τη μετάλλαξη Βήτα είναι πιο αποτελεσματικό έναντι της Όμικρον

Ευχάριστα νέα από την εταιρεία Moderna για το εμβόλιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η Moderna έχει αρχίσει να δοκιμάζει ένα διαφορετικό δισθενές εμβόλιο, που συνδυάζει ένα ειδικό εμβόλιο Oμικρον με το πρωτότυπο. Τα πρώτα δεδομένα από αυτό το εμβόλιο αναμένονται αργότερα στο δεύτερο τρίμηνο. Η Moderna δοκίμασε αυτό το «δισθενές» εμβόλιο, όπως ονομάζεται ένα εμβόλιο που λειτουργεί διεγείροντας μια ανοσολογική απόκριση έναντι δύο διαφορετικών αντιγόνων, όπως δύο διαφορετικών ιών ή άλλων μικροοργανισμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, κορυφαία επιστήμονας της εταιρείας δήλωσε τη Μ. Τρίτη, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ότι το ενισχυτικό εμβόλιο κατά της COVID-19 που σχεδιάστηκε για να στοχεύει την παραλλαγή Bήτα καθώς και τον αρχικό κορωνοϊό, δημιούργησε καλύτερη ανοσολογική απόκριση έναντι ορισμένων παραλλαγών του ιού, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Oμικρον.

Η εταιρεία είπε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι το δισθενές εμβόλιο προκάλεσε υψηλότερες αποκρίσεις αντισωμάτων έναντι παραλλαγών που δεν περιλαμβάνονταν ειδικά στο εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία, το εν λόγω δισθενές εμβόλιο προκάλεσε υψηλότερα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Oμικρον στον ένα μήνα και τους έξι μήνες μετά τη χορήγηση του εμβολίου, περισσότερα από εκείνα που προκάλεσε η αναμνηστική-ενισχυτική δόση
του εμβολίου που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δρ Ζακλίν Μίλερ, κορυφαία επιστήμονας της Moderna, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το δισθενές, με βάση τα δεδομένα που έχουμε ήδη παρατηρήσει, προσφέρει την καλύτερη ελπίδα για μεγαλύτερη και πιο ανθεκτική προστασία». Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει άμεσα να υποβάλει αίτηση για έγκριση του δισθενούς εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Βήτα. Θα υποβάλει τα δεδομένα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για ένα μελλοντικό υποψήφιο δισθενές εμβόλιο που θα περιλαμβάνει ως στόχο την παραλλαγή Oμικρον.

Το δισθενές
ενισχυτικό των 50 μικρογραμμαρίων, το
οποίο η εταιρεία ονομάζει mRNA 1273.211,
δοκιμάστηκε σε 300 άτομα.

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης ένα μονοσθενές ενισχυτικό εμβόλιο, που στοχεύει μόνο στην Oμικρον.


Πηγή