Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ναυτία & μετακινήσεις Πώς θα προετοιμάσετε τον οργανισμό σας

Ναυτία & μετακινήσεις: Πώς θα προετοιμάσετε τον οργανισμό σας

Αν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε και γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς σε ναυτίες, είναι προτιμότερο να έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας κατάλληλα, παρά να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την ναυτία την ώρα που συμβαίνει.

Για να αποτρέψετε την εκδήλωση ναυτίας, ακολουθήστε τα παρακάτω:

Προσοχή στη διατροφή

Μην ταξιδέψετε με άδειο στομάχι, αλλά φροντίστε να φάτε κάτι ελαφρύ όπως τοστ και αυγό ή μία πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο.

Αποφύγετε τις όξινες τροφές, όπως τα τηγανητά και ο καφές. Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας κάποιο ανθρακούχο νερό ή νερό με εκχύλισμα τζίντζερ, που βοηθά το στομάχι να ηρεμήσει.

Τέλος, μην ταξιδέψετε μετά από κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό επιτείνει τη ναυτία.

Φάρμακα

Πριν ταξιδέψετε πάρτε κάποιο φάρμακο που καταστέλλει την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και του εσωτερικού του αυτιού και προλαμβάνει τη ναυτία, όπως η δραμαμίνη. Φροντίστε να το πάρετε τουλάχιστον μία ώρα πριν μπείτε στο αυτοκίνητο ή το πλοίο. Ορισμένα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται το προηγούμενο βράδυ, γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

bigstock Car Sick 52819072

Περικάρπια πιεσοθεραπείας

Στο φαρμακείο θα βρείτε τα περικάρπια πιεσοθεραπείας, βραχιόλια που ασκούν πίεση στον καρπό και προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση από κάθε είδους ναυτία χωρίς να προκαλούν υπνηλία ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια.

Να κοιτάζετε στον ορίζοντα

Είτε ταξιδεύετε στην ξηρά, στον αέρα ή στη θάλασσα, προσπαθήστε να κοιτάζετε στον ορίζοντα και όχι στο εσωτερικό του μέσου με το οποίο ταξιδεύετε.

Τέλος, μην διαβάζετε και μην κάθεστε προς τα πίσω, καθώς αυτό προκαλεί σύγχυση στον εγκέφαλο. Όταν ταξιδεύετε με πλοίο μείνετε μακριά από τη μηχανή και προτιμήστε καμπίνα που βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του πλοίου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr