Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Όσο πιο χαμηλή η "κακή" LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου»

«Όσο πιο χαμηλή η “κακή” LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου»

Καμπάνια της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης για την δυσλιπιδαιμία

Καμπάνια ενημέρωσης, διάρκειας έξι εβδομάδων, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη δυσλιπιδαιμία οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

Το Σάββατο 23 Μαΐου, θα «ντυθούν» με το μήνυμα της καμπάνιας, το εσωτερικό ενός συρμού μετρό στην Αθήνα, καθώς και επιλεγμένες στάσεις ΜΜΜ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι επιστήμονες αναφερόμενοι στην ανάγκη αυτής της καμπάνιας τόνισαν ότι πλέον αποτελεί πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία η αυξημένη χοληστερόλη στον ελληνικό πληθυσμό.

Όπως είπαν, περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν αυξημένες τιμές της “κακής” LDL χοληστερόλης και αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Ακόμη και από αυτούς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τη ρύθμισή της, το 80% παραμένουν εκτός στόχων, βάζοντας σοβαρή… υποψηφιότητα για εμφάνιση καρδιαγγειακών συμβάντων.

Κι όλα αυτά καταγράφονται στη χώρα μας, την ώρα που πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της «κακής» LDL χοληστερόλης τόσο μικρότερος ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Το σύνθημα της καμπάνιας είναι: «Όσο πιο χαμηλή η “κακή” LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου»

Τις δράσεις της καμπάνιας ευαισθητοποίησης, ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου , όπου οι ειδικοί μίλησαν για τον πολύ κρίσιμο ρόλο του γιατρού στη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία. Εκτός από τη χορήγηση της ειδικής αγωγής, τόνισαν πως ο γιατρός πρέπει να καλεί τον πάσχοντα να αλλάζει τρόπο ζωής, διακόπτοντας την καπνιστική συνήθεια, ακολουθώντας την κατάλληλη δίαιτα, χάνοντας βάρος και ακολουθώντας πρόγραμμα σωματικής άσκησης.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr