Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ουρολοίμωξη: 5 tips που θα σας σώσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματά της

Ουρολοίμωξη: 5 tips που θα σας σώσουν από τα ενοχλητικά συμπτώματά της

Η ουρολοίμωξη είναι ένα θέμα που παιδεύει όλες τις γυναίκες αυτού εδώ του κόσμου. Ιδιαίτερα μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα συμπτώματα θερίζουν και εσείς αναγκάζεστε να απομακρυνθείτε από θάλασσες και ακτές.

Αφού, λοιπόν δεν είναι περίοδος να χάνετε τα μπάνια σας και όλες τις στιγμές που απολαμβάνετε γενικώς, δείτε τα 5 tips που πρέπει να ακολουθείτε… πιστά.

Πίνετε νερό, πολύ νερό: Το διάφανο αυτό υγρό κρίνεται άκρως αναγκαίο για να αποφύγετε το… τσούξιμο. Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά και βοηθήστε το ουροποιητικό σας σύστημα να καθαρίσει.

Επισκεπτείτε την τουαλέτα μετά το… σεξ: Οι γιατροί συμβουλεύουν όλες τις γυναίκες να πηγαίνουν στην τουαλέτα μετά το σεξ και να αδειάζουν την κύστη τους. Η ούρηση θα διώξει όλα τα βακτήρια που έχουν δημιουργηθεί με τη σεξουαλική επαφή και δεν θα τα αφήσει να εισχωρήσουν μέσα στην ουροδόχο κύστη. Ακόμη και αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε, απλά δοκιμάστε το ή πιείτε ένα ποτήρι νερό άμεσα.

Μην αναβάλλετε την… τουαλέτα: Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλετε να επισκεπτείτε την τουαλέτα για την «ανάγκη» σας και συνεχώς το αναβάλλετε. Θα κάνω αυτό, θα κάνω το άλλο και εν τέλει δεν πάτε ποτέ. Η κακή όμως αυτή συνήθεια είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους της ουρολοίμωξης. Οι γιατροί θεωρούν πρέπον να επισκέπτεστε την τουαλέτα ανά 3-4 ώρες(το maximum 6 ώρες).

Σκουπίζετε σωστά την ευαίσθητη περιοχή σας: Ίσως να γνωρίζετε τη σωστή φορά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε το χαρτί υγείας, αλλά τις περισσότερες φορές την… ξεχνάτε. Πρέπει πάντα η κίνηση να είναι από μπροστά προς τα πίσω και έτσι να απομακρύνετε όλα τα βακτήρια.

Επιλέγετε άνετα ρούχα: Τα πολύ στενά παντελόνια καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να προτιμάτε ρούχα λίγο πιο άνετα. Επίσης, τα συνθετικά εσώρουχα δεν επιτρέπουν στην ευαίσθητη περιοχή να «αναπνεύσει» σωστά και για αυτό τα βαμβακερά κρίνονται κάπως πιο κατάλληλα.

Πηγή: queen.gr