Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πέντε τρόποι να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Πέντε τρόποι να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Δεν είναι πάντα εύκολο για όλα τις γυναίκες να μείνουν έγκυες. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά ζευγάρια που προσπαθούν και συχνά αναρωτιούνται πώς μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα γονιμότητας Peter Ahlering, οι υγιείς γυναίκες κάτω των 35 ετών έχουν 20 έως 25% πιθανότητες να μείνουν έγκυες κάθε μήνα, όταν βρίσκονται στην διαδικασία της προσπάθειας.

«Την πρώτη φορά που προσπάθησα να μείνω έγκυος σοκαρίστηκα όταν συνειδητοποίησα ότι η διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολο όσο νόμιζα. Πίστευα ότι μόλις θα έκανα ελεύθερο σεξ αμέσως θα έμενα έγκυος. Κι όμως, χρειάστηκε πολλές φορές να πάω στο φαρμακείο για να αγοράσω τεστ εγκυμοσύνης», θυμάται η 37χρονη Σοφία και μητέρα σήμερα 2 αγοριών.

Είστε έτοιμη λοιπόν να γίνετε μητέρα; Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί γονιμότητας και αυξήστε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε.

Πάρτε προγεννητικές βιταμίνες

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι είναι καλή ιδέα να παίρνει κανείς προγεννητικές βιταμίνες όταν είναι έγκυος, αλλά αν το κάνετε εκ των προτέρων αυξάνετε τις πιθανότητες σύλληψης, λέει η ειδική γονιμότητας Gloria Richard -Davis. «Η σωστή διατροφή θα αυξήσει επίσης τις πιθανότητές σας να συλλάβετε» εξηγεί η ίδια. Ψάξτε για τροφές με βιταμίνη Β6 που έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει τη γονιμότητα και τροφές με  ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών.

Όταν έρθει η ώρα

Ναι, το να προγραμματίζετε πότε θα κάνετε σεξ μπορεί να μην είναι και πολύ σέξι αλλά από τη στιγμή που θέλετε να γίνετε γονείς, ο χρόνος μετράει. Τις ημέρες ωορρηξίας λοιπόν πρέπει να κάνετε σεξ. «Υπάρχει ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων έως πέντε περίπου ημερών γύρω από την ωορρηξία, αρχής γενομένης δύο ημέρες πριν από την πραγματική ωορρηξία, [κατά την οποία] μια γυναίκα μπορεί να συλλάβει,” λέει η Davis. Συνιστά να προσπαθείτε περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πώς μπορείτε να ξέρετε πότε έχετε ωορρηξία;  Είναι σημαντικό να έχετε ένα ημερολόγιο περιόδου για να για να υπολογίσετε έτσι την ημερομηνία ωορρηξίας σας και τις πιθανές γόνιμες ημέρες σας.

Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ

Μπορεί το λιπαντικό να διευκολύνει τον γυναικείο οργασμό αλλά εδώ πάμε να κάνουμε μωρό! Τα περισσότερα λιπαντικά δεν ευνοούν την σύλληψη επειδή επηρεάζουν αρνητικά την κινητικότητα του σπέρματος, λέει η Davis. Εάν δεν μπορείτε με τίποτα χωρίς λιπαντικό σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να σας συστήσει ένα λιπαντικό «φιλικό» στην γονιμότητα με ισορροπημένο pH.

Κόψτε την καφεΐνη

Μπροστά στο δίλλημα καφές ή σεξ, η απόφαση δεν είναι εύκολη. Αλλά όταν πρόκειται για μωρό, την απόφαση την παίρνει κανείς με κλειστά τα μάτια. Μήπως λοιπόν να πείτε αντίο στην αγαπημένη σας συνήθεια, έστω κι αν δεν είναι οριστικό; Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ καθυστερεί τη σύλληψη. Η Davis συνιστά λιγότερο από 200 mg καφέ την ημέρα (δηλαδή, περίπου μιάμιση κούπα). Να θυμάστε ότι η σοκολάτα και τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν επίσης καφεΐνη.

Χαλαρώστε

Το άγχος μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει.  Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο ταξίδι (καυτό σεξ) και όχι στον προορισμό. Θα εκπλαγείτε από το πόσο βοηθά.

 

 

Πηγή: baby.gr