Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Philips Sonicare DiamondClean: Γιατί οι οδοντίατροι συστήνουν αυτήν την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Με το χαμόγελό του κάθε άνθρωπος ουσιαστικά… συστήνεται στους άλλους. 

Δικαιολογημένα, λοιπόν, τόση συζήτηση σε παρέες, οικογένειες, εργασιακούς χώρους και όπου αλλού μπορεί κανείς να συζητήσει για δόντια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, νήματα, οδοντιάτρους. Δικαιολογημένο το τόσο ενδιαφέρον και γιατί, φυσικά, πέρα από το αισθητικό κομμάτι του θέματος, υπάρχει και το ιατρικό. Τα δόντια μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να υποφέρει, αν δεν υπάρχει η καθημερινή, προσεκτική και βασισμένη στους οδοντιατρικούς κανόνες, φροντίδα τους.

Πόσο εύκολη υπόθεση, όμως, είναι αυτή η καθημερινή προσωπική φροντίδα των δοντιών; Είναι δύσκολη μέχρι που γίνεται εύκολη. Και εύκολη από δύσκολη γίνεται όταν κανείς βρει τα… εργαλεία εκείνα που θα του γίνουν συνήθεια, θα του ταιριάξουν, θα τον… βολέψουν και εν τέλει θα τον βοηθήσουν στην προσπάθεια για καθαρά και υγιή δόντια. Και όλα αυτά ενώ θα πληρούνται οι όροι, τα στάνταρντ για ένα σωστό πλύσιμο των δοντιών και καθαρισμού των ούλων. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι οι οδοντίατροι έχοντας απέναντί τους από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο ασθενή επιμένουν τόσο πολύ στην εκπαίδευση για το πώς γίνεται ένα σωστό βούρτσισμα των δοντιών. Ούτε τυχαίο είναι το γεγονός ότι οδοντίατροι τολμούν να συστήσουν σε ασθενείς συγκεκριμένα προϊόντα που πληρούν τα στάνταρντ και γνωρίζουν ότι θα βοηθήσουν τους ασθενείς τους να πετύχουν το τέλειο βούρτσισμα και να συντηρήσουν το αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς: Του τακτικού καθαρισμού, της λεύκανσης, να αποτρέψουν τη δημιουργία πλάκας, τερηδόνας αλλά και της τόσο καταστροφικής ουλίτιδας που με τη σειρά της είναι ικανή να δημιουργήσει μια σειρά άλλων, περίπλοκων και οδυνηρών προβλημάτων. 

Σε αυτό το πλαίσιο μόνο τυχαίο δεν μοιάζει το γεγονός ότι πολλοί επιστήμονες, οδοντίατροι, συστήνουν την Philips Sonicare. Μια επαναστατική τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Philips και έχει καταστήσει τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Sonicare ένα πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο των ασθενών αλλά και των ίδιων των οδοντιάτρων. Γιατί ασθενείς και οδοντίατροι είναι πάντα από την ίδια πλευρά στη μάχη για τη σωστή στοματική υγιεινή, υγιή και λευκά δόντια και εν τέλει λαμπερό χαμόγελο. 

Γιατί, όμως, ένας γιατρός συστήνει την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα  Philips Sonicare DiamondClean

  • Αποτελεσματικός καθαρισμός 

Η Philips Sonicare DiamondClean επιτυγχάνει, χάρη στη δυναμική καθαριστική της δράση, το βαθύ και ταυτόχρονα ήπιο καθαρισμό των δοντιών και των ούλων. Αφαιρεί αποτελεσματικά την πλάκα (έως 7 φορές περισσότερη σε σχέση με τις συμβατικές οδοντόβουρτσες), βελτιώνει την υγεία των ούλων και βοηθά στη φυσική λεύκανση των δοντιών, με τρόπο αποτελεσματικό (λευκαίνει τα δόντια 2 φορές περισσότερο σε σχέση με τις συμβατικές οδοντόβουρτσες και αφαιρεί 100% περισσότερους λεκέδες για πιο λευκά δόντια σε 1 εβδομάδα). 
Και αυτό χάρη στις κεφαλές  που δονούνται με υψηλή συχνότητα και μεγάλο πλάτος κύματος με πάνω από 62.000 κινήσεις ανά λεπτό. Κάτι που άλλωστε το αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει την Philips Sonicare DiamondClean, από την πρώτη κιόλας φορά. Αρκεί μια και μόνη χρήση για να αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι διαφορετική. 

Επιπλέον, η -πατενταρισμένη τεχνολογία Sonic της Philips Sonicare, παράγει μία δυναμική καθαριστική δράση με με μικροφυσαλίδες που δημιουργούν ένα μίγμα οδοντόκρεμας και σάλιου παράγοντας έτσι, ένα αφρώδη υγρό που απλώνεται σε όλη τη στοματική κοιλότητα, με αποτέλεσμα το βέλτιστο καθαρισμό, κατανοητό από την πρώτη κιόλας χρήση. 

Η DiamondClean της Philips Sonicare, μάλιστα, διαθέτει 5 διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού για να ταιριάξουν σε κάθε ανάγκη:

  1. Καθαρισμός: Άψογη καθημερινή φροντίδα των δοντιών 
  2. Λεύκανση: Αφαίρεση των κηλίδων
  3. Ευαίσθητα δόντια: Απαλός καθαρισμός για τα δόντια και τα ούλα 
  4. Φροντίδα των ούλων: Απαλό μασάζ στα ούλα
  5. Γυάλισμα: Για ακόμη πιο αστραφτερά δόντια

Να σημειωθεί κάτι επιπλέον, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα. Ολα αυτά επιτυγχάνονται με πολύ εύκολο τρόπο: Μπορεί να διαθέτει πέντε λειτουργίες αλλά έχει ένα, μόνο ΕΝΑ κουμπί από το οποίο γίνεται συνολικά ο χειρισμός της. 

  • Καθάρισμα δοντιών επί δύο λεπτά, σε κάθε περίπτωση

Οι οδοντίατροι πάντα επισημαίνουν: «Πρέπει να επιμένεις στο βούρτσισμα των δοντιών σου, πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά». Και αν επιμένουν; Ποιος χρονομετρά, ποιος έχει τον χρόνο και τη διάθεση να χρονομετρήσει; Κανείς. Εκτός αν υπάρχει μία συσκευή που το κάνει αυτή για εκείνον. Η Philips Sonicare DiamondClean, λοιπόν, το κάνει. Το βασικό πρόγραμμα καθαρισμού διαρκεί ακριβώς δύο λεπτά. Στα δύο λεπτά από την έναρξη λειτουργίας σταματά αυτόματα, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τη διαδικασία χρονομέτρησης. Ουσιαστικά τους απαλλάσσει από την έγνοια και την ίδια ώρα γίνεται… συνήθεια. Ευχάριστη συνήθεια. Μια διαδικασία πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη. Και κάπως έτσι επιτυγχάνεται ο στόχος για βελτίωση της στοματικής υγείας, λιγότερη πλάκα, πιο υγιή ούλα και πιο λευκά δόντια.

  • Αλλάζει το χρώμα, αλλάζει και η κεφαλή 

Πέρα από την τεχνολογία που κουβαλούν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Philips Sonicare ρόλο στην εξαιρετική αποτελεσματικότητά τους παίζουν και οι κεφαλές. Οι τρίχες τους είναι εξαιρετικά μαλακές, σχεδιασμένες για να μην προκαλούν τραυματισμούς, ωστόσο, την ίδια ώρα, διατηρούν μια ορισμένη ακαμψία που βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση της πλάκας. Φυσικά, οι κεφαλές έχουν και συγκεκριμένο χρόνο χρήσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τρίχες της κεφαλής αρχίζουν να χάνουν την αποδοτικότητά τους μετά από τρεις μήνες τακτικής χρήσης. Επειδή οι επιμελείς είναι λίγοι και επειδή σίγουρα η αλλαγή της κεφαλής της οδοντόβουρτσας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προστεθεί στις… πολλές και καθημερινές σκοτούρες, η Philips Sonicare έρχεται να δώσει μόνη της τη λύση: Οι κεφαλές της διαθέτουν μπλε τρίχες προειδοποίησης αντικατάστασης και οι οποίες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ξεθωριάζουν και να γίνονται λευκές για να γνωρίζουν οι ασθενείς ακριβώς τη στιγμή που πρέπει να την αλλάξουν. Χωρίς να δημιουργούνται απορίες. Οταν οι τρίχες της κεφαλής γίνουν από μπλε, λευκές, απλά την αλλάζεις. 

Τι λένε οι οδοντίατροι

Είναι όλα αυτά που ουσιαστικά περιγράφηκαν παραπάνω που καθιστούν τις οδοντόβουρτσες Philips Sonicare το απόλυτο οδοντιατρικό gadget που οι οδοντίατροι συστήνουν στους ασθενείς τους και φυσικά χρησιμοποιούν και οι ίδιοι. Οπως ο  περιοδοντολόγος, χειρουργός εμφυτευμάτων, Δρ. Αναστάσιος Μάμαλης, ο οποίος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και μίλησε για την Philips Sonicare στο iefimerida.gr. Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντίστοιχη θητεία στο τμήμα Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας  από το 2009 έως το 2011, μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιοδοντολογία και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες νέας γενιάς είναι το τελευταίο gadget στον κλάδο μας. Τα νέα μοντέλα παρέχουν πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε στόματος και τις ανάγκες κάθε εξατομικευμένου χρήστη», μας λέει και προσθέτει: «Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Philips Sonicare εξαιτίας της τεχνολογίας των υπερήχων Sonic ουσιαστικά είναι τόσο αποτελεσματική όσο και ένα οδοντιατρικό μηχάνημα. Περιορίζει πολύ πιο αποτελεσματικά τον σχηματισμό πέτρας και απομακρύνει τα βακτήρια της πλάκας που προκαλούν την ουλίτιδα διατηρώντας τα δόντια μας λευκά και αστραφτερά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις κοινές οδοντόβουρτσες».

Philips Sonicare DiamondClean: Η απόλυτη οδοντόβουρτσα gadget

Συνοπτικά, όλα αυτά καθιστούν τη Philips Sonicare DiamondClean το απόλυτο οδοντιατρικό gadget. Και μάλιστα στην πιο κομψή του εκδοχή. Πρόκειται για μια συσκευή με ανεπανάληπτο σχεδιασμό που παραπέμπει σε ηλεκτρονικά gadget, μίνιμαλ, με led φωτισμό και εμφάνιση των λειτουργιών, αλλά και κεραμική υφή στο πιάσιμό της. 

Και οι καινοτομίες της Philips Sonicare DiamondClean δεν σταματούν εκεί. Φορτίζει σε ένα… ποτήρι, ναι σε ένα ποτήρι-φορτιστή, μίνιμαλ, που ταιριάζει σε κάθε μπάνιο, το οποίο εμφανισιακά δεν θυμίζει σε τίποτα συσκευή φόρτισης.

Επίσης συνοδεύεται από μια ελαφριά θήκη ταξιδιού, η οποία επίσης μετατρέπεται σε φορτιστή. Συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω USB ή και κατευθείαν στην πρίζα και φορτίζει αυτομάτως. Ετσι η Philips Sonicare DiamondClean μετατρέπεται σε ένα απόλυτα φορητό gadget το οποίο μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή καθένας μαζί του: Στο σπίτι, στη δουλειά, στο ταξίδι. Μπαίνει στη θήκη και είναι έτοιμη για κάθε τσάντα. Τέλος, στα συν, σε ότι αφορά στα πρακτικά της, ο χρόνος φόρτισης. Καμία έγνοια. Μια φόρτιση και η μπαταρία διαρκεί για τρεις εβδομάδες… 

Φωτογραφίες: iefimerida.gr


Πηγή