Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Ποια είναι η καλύτερη στάση στο σεξ για να συλλάβετε

Ποια είναι η καλύτερη στάση στο σεξ για να συλλάβετε

Η στάση που θα επιλέξει το ζευγάρι στο σεξ δείχνει ποιος θα έχει τα… ηνία στο ερωτικό παιχνίδι και πολλές φορές καθορίζει πόσο εύκολα θα φτάσει σε οργασμό είτε ο άντρας είτε η γυναίκα.

Η στάση στο σεξ φαίνεται όμως ότι επηρεάζει και τις πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου.

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα γονιμότητας, Δρ Marilyn Glenville, σημαντικά περισσότερες είναι οι πιθανότητες σύλληψης όταν ο άντρας βρίσκεται από πάνω.

Η στάση αυτή επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση, επομένως το σπέρμα απελευθερώνεται πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας και είναι ευκολότερο να φτάσουν τα σπερματοζωάρια στο ωάριο.

Γενικότερα, οι στάσεις που επιτρέπουν τη ροή του σπέρματος προς τη μήτρα και τις σάλπιγγες ευνοούν τη σύλληψη, σύμφωνα με την Glenville.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε στάση στο σεξ αντιτίθεται στο νόμο της βαρύτητας (π.χ. γυναίκα από πάνω), δυσκολεύει την πορεία των σπερματοζωαρίων προς το ωάριο που βρίσκεται στη σάλπιγγα.

Εκτός λοιπόν από την σωστή διατροφή, την καλή φυσική κατάσταση και την αποχή από το αλκοόλ, τα ζευγάρια που θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες να κάνουν παιδί καλό είναι να προτιμούν και την «παραδοσιακή» στάση στο σεξ με τον άντρα από πάνω.

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr