Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023
Ποια είναι η τροφή που καταπολεμά το άγχος

Ποια είναι η τροφή που καταπολεμά το άγχος

Όλοι ξέρουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους στον οργανισμό και συχνά δεχόμαστε τις προτροπές των ειδικών να το αποβάλλουμε.

Οι περισσότεροι ωστόσο δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Μία νέα έρευνα ενδεχομένως να δίνει τη λύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν και την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο “Psychiatry Research”, η σωστή διατροφή μπορεί να μας απαλλάξει από το άγχος.

Συγκεκριμένα, το τουρσί, οι πίκλες και οι τροφές που έχουν προβιοτικά μπορούν να μας ηρεμήσουν και να διώξουν το άγχος. «Είναι πολύ πιθανό τα προβιοτικά στις πίκλες να αλλάζουν το περιβάλλον του εντέρου επηρεάζοντας και το άγχος που αισθανόμαστε» είπε ο επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής Matthew Hilimire που μελέτησε 700 μαθητές αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που γυμνάζονται.

Εκτός από το τουρσί, οι ερευνητές προτείνουν επίσης το κιμτσί της κορεάτικης κουζίνας, μια λαχανοσαλάτα με ποικιλία λαχανικών τουρσί, αλλά και το γερμανικό πιάτο sauerkraut, ένα συνοδευτικό στα κρεατικά που περιέχει ξινολάχανο. Παρόλο που οι επικεφαλής δεν είναι ακόμα σίγουροι για ποιο λόγο η διατροφή επηρεάζει τα επίπεδα του άγχους, προτείνουν να συμπεριλάβουμε το τουρσί στην καθημερινή διατροφή μας.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr