Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Ποιοι είναι πιο ευαίσθητοι: Άντρες VS Γυναίκες

Ποιοι είναι πιο ευαίσθητοι: Άντρες VS Γυναίκες

Νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας «Mindlab International» επιστράτευσαν 15 πατέρες και 15 μητέρες για να ανακαλύψουν ποιοι είναι τελικά πιο… ευαίσθητοι.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους κατέγραψαν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματός τους, ενώ προβάλλονταν μία σειρά από βίντεο, τα οποία αφηγούνταν μία ευτυχισμένη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία.

Έκπληκτοι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις τρεις πρώτες περιπτώσεις οι άντρες ένιωθαν λίγο πιο έντονα από αυτά που ένιωθαν οι γυναίκες, ενώ στο τελευταίο βίντεο η συναισθηματική φόρτιση των αντρών ήταν διπλάσια από αυτή των γυναικών.

Ωστόσο, όταν όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν νε βαθμολογήσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν έπειτα από κάθε ιστορία, οι γυναίκες έδωσαν σε κάθε περίπτωση υψηλότερη βαθμολογία.

«Τα στερεότυπα των φύλων θέλουν τους άντρες να είναι στωικοί και τις γυναίκες συναισθηματικές – απόψεις που ενισχύονται από τα μίντια και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσε ο νευροψυχολόγος δρ Ντέιβιντ Λιούϊς, διευθυντής του Mindlab.

«Η μελέτη μας, όμως, υποδηλώνει ότι οι άντρες φορτίζονται συναισθηματικά όσο και οι γυναίκες, μερικές φορές περισσότερο, αλλά είναι λιγότερο πρόθυμοι να παραδεχτούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους, διότι τους εμποδίζουν οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς».

 

Πηγή: onmed.gr