Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Ποιο λαχανικό ενισχύει την γονιμότητα των αντρών;

Ποιο λαχανικό ενισχύει την γονιμότητα των αντρών;

Τα καρότα είναι το λαχανικό που ενισχύει την γονιμότητα των αντρών και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματός τους, όπως υποστηρίζουν ερευνητές  του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.

 

Οι ερευνητές διερεύνησαν την επίδραση των φρούτων και των λαχανικών στην υγεία του σπέρματος και ανακάλυψαν ότι τα καρότα παράγουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στην λεγόμενη «κινητικότητα» – ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ικανότητα του σπέρματος να κατευθυνθεί προς το ωάριο.

Ερευνητές του Πανεπιστήμιο ζήτησαν από 200 νεαρούς άντρες να ακολουθήσουν μια δίαιτα που να περιέχει μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά ώστε να δουν τι επιδράσεις θα έχουν στο σπέρμα.

Συμπέραναν ότι τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά δυναμώνουν το σπέρμα.

Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε χρωστικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή, επειδή ο οργανισμός μετατρέπει ορισμένα από αυτά σε αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση της υγείας.

Η γλυκοπατάτα και το πεπόνι μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ποσότητα και την ποιότητα του σπέρματος, αλλά τα καρότα βρέθηκε ότι μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις του σπέρματος μεταξύ 6,5 – 8 % , σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα του σπέρματος. Δεν έχετε λοιπόν παρά να συμπεριλάβετε τα καρότα στην διατροφή σας.

 

Πηγή: baby.gr