Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ποιος είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος για άντρες και γυναίκες

Ποιος είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος για άντρες και γυναίκες

Ορισμένες μορφές καρκίνου είναι πιο επικίνδυνες και αντιμετωπίζονται πιο δύσκολα από άλλες.

Αν και ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του προστάτη, είναι αποκλειστικά «αντρικές» και άλλες, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, είναι αποκλειστικά «γυναικείες», ο νούμερο ένα «εχθρός» είναι κοινός για τα δύο φύλα.

 

bigstock Stop cancer medical poster con 108311087

Σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS), ο καρκίνος του πνεύμονα κοστίζει τις περισσότερες ζωές αντρών και γυναικών στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, τα στοιχεία της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας υποδεικνύουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα κοστίζει περισσότερες ζωές απ’ ό,τι ο καρκίνος στο πάγκρεας, το μαστό και το παχύ έντερο μαζί. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι τα συμπτώματα του καρκίνου στον πνεύμονα είναι συχνά ανεπαίσθητα ή ασαφή μέχρι ο καρκίνος να προχωρήσει αρκετά, σε στάδιο που είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί ή πιο πιθανό να έχει κάνει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος.

Για τους άντρες, την πεντάδα των πιο επικίνδυνων καρκίνων συμπληρώνουν κατά σειρά: ο καρκίνος του προστάτη, ο ορθοκολικός καρκίνος, ο καρκίνος στο πάγκρεας και ο καρκίνος στο συκώτι.

Για τις γυναίκες, την πεντάδα των πιο επικίνδυνων καρκίνων συμπληρώνουν κατά σειρά: ο καρκίνος του μαστού, ο ορθοκολικός καρκίνος, ο καρκίνος στο πάγκρεας και ο καρκίνος των ωοθηκών.

top five

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr