Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Pokemon GO: Τα οφέλη της εφαρμογής που προκάλεσε φρενίτιδα για την καρδιά

Pokemon GO: Τα οφέλη της εφαρμογής που προκάλεσε φρενίτιδα για την καρδιά

Το Pokemon GO είναι μία ψηφιακή εφαρμογή που έκανε την εμφάνισή της για το κοινό στις 6 Ιουλίου 2016 και κατέκτησε τον κόσμο.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα έγινε η πιο δημοφιλής εφαρμογή για το iTunes της Apple, καθώς την κατέβασαν πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες.

Έχει κυκλοφορήσει σε περίπου 40 αγορές σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε επίσημα στις 16 Ιουλίου 2016.

Αυτό που κάνει το Pokemon GO να διαφέρει από τα άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, είναι ότι απαιτεί από τους παίκτες να βγουν από τα σπίτια τους, να συναντηθούν σε δημόσιους χώρους και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Παρά τους κινδύνους μπορεί να εγκυμονεί –ήδη έχουν σημειωθεί ατυχήματα με ανθρώπους να πέφτουν σε αυτοκίνητα, από γκρεμούς ή να μπαίνουν στη θάλασσα- οι ειδικοί υπογραμμίζουν και τα οφέλη της εφαρμογής.

Pokémon Go

H Αμερικανική Ένωση Καρδιάς εξέφρασε σε σχετική ανακοίνωση ικανοποίηση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς σύμφωνα με τους καρδιολόγους, το Pokémon GΟ κάνει τους παίχτες να κινούνται σωματικά στον πραγματικό κόσμο.

Σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια που καθηλώνουν τους gamers στον καναπέ ή την καρέκλα μπροστά από μία οθόνη, μόνο όποιος κινείται με τα πόδια μπορεί να βρει τα Pokemons και να μαζέψει βοηθητικά αντικείμενα για να τα πιάσει.

Σε αυτό το σημείο συμβάλλουν λειτουργίες που εξαρτώνται από την σωματική δραστηριότητα του παίχτη.

Σύμφωνα με την Wie Peng που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, υπάρχουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι που παίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι βαδίζουν περισσότερο στην καθημερινότητά τους.

H Peng ερευνά την δυνητική συμβολή των βιντεοπαιχνιδιών στην υγεία. Το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο βήμα για περισσότερη δραστηριότητα σε ανθρώπους που ως τώρα έχουν επιλέξει τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Το ίδιο πιστεύει και η Debra Lieberman από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία μάλιστα θεωρεί ότι με την βοήθεια του Pokémon Go οι παίχτες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες.

Η Ένωση Καρδιολόγων τονίζει ότι το εν λόγω παιχνίδι μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα για άσκηση που σχετίζεται με το κολύμπι ή την ποδηλασία.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr