Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πριν ξαναφάτε λουκάνικα δείτε τι μπορεί να βρείτε μέσα...

Πριν ξαναφάτε λουκάνικα δείτε τι μπορεί να βρείτε μέσα…

Τα λουκάνικα είναι μια από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων.

Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και μία από τις πιο ανθυγιεινές επιλογές, καθώς περιέχουν επεξεργασμένο κρέας, πολλά λίπη, νάτριο και καρυκεύματα.

Το τι άλλο μπορεί να περιέχει ένα λουκάνικο, αποκάλυψε μια αμερικανική έρευνα κα τα αποτελέσματα είναι σοκαριστικά.

Από τα τέλη Μαΐου ως το Σεπτέμβριο, οι Αμερικανοί φαίνεται πως καταναλώνουν περίπου 7 δισεκατομμύρια λουκάνικα, μια αρκετά μεγάλη ποσότητα, που αντιστοιχεί σε 21 λουκάνικα ανά άτομο. Τόσο μεγάλη μάλιστα, που οδήγησε το time.com να αναρωτηθεί ποιους απρόσκλητους επισκέπτες μπορεί να βρει κάποιος μέσα στο λουκάνικό του.

Μετά από τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε μέσω της Υπηρεσίας Food Safety and Inspection Service, σημειώθηκαν 38 επίσημες καταγγελίες, φανερώνοντας έναν εκπληκτικά μικρό αριθμό, σε σχέση με το σύνολο των καταναλωτών.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι ίδιες οι καταγγελίες φανερώνουν πως πολλοί βρίσκουν κατά καιρούς περίεργα αντικείμενα μέσα στα λουκάνικα που καταναλώνουν, όπως:

-Ένα τεράστιο μυρμήγκι
-Βελόνα που έμοιαζε με βελόνα ένεσης
-Ένα χάπι
-Ένα τεράστιο ασημόψαρο
-Κάτι που έμοιαζε με κάμπια
-Μια τούφα τρίχες
-Ένα κομμάτι ξυραφιού
-Γυαλί και πιθανόν υδράργυρος
-Μια δεκάρα
-Ένα κομμάτι κόκαλο
-Ένα μπλε κομμάτι λάτεξ
-Σκληρά κομμάτια πλαστικού
-Ένα μεταλλικό καλώδιο

Σύμφωνα, μάλιστα, με μία από τις μαρτυρίες, μια γυναίκα που έβαλε λίγο λουκάνικο στο φούρνο μικροκυμάτων για το παιδί της, διαπίστωσε ότι άρχισε να «καπνίζει» και να βγάζει σπίθες. Όταν το έβγαλε και κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτα ύποπτο, το έδωσε στο παιδί της. Αποτέλεσμα; Ένα μεταλλικό κομμάτι κολλημένο ανάμεσα στα δόντια του.

Επειδή σίγουρα δεν θέλετε να βρείτε κι εσείς τα παραπάνω στο λουκάνικό σας, προτιμήστε να τα αγοράσετε από κάποιον κρεοπώλη που εμπιστεύεστε και να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τα κόβετε να τα φάτε.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr