Σάββατο , 10 Ιούνιος 2023
Τα αντιεμβολιαστικά κινήματα στο Facebook και η επίδρασή τους στην καταπολέμηση του κορονοϊού

Roche- Regeneron: Μαζί στην κούρσα του εμβολίου για τον κορονοϊό

Συμφωνία με την αμερικανική Regeneron για την παρασκευή και τη διανομή εμβολίου κατά της Covid-19 το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche.

«Οι Roche και Regeneron ανακοίνωσαν σήμερα πως ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της Covid-19 για να αναπτύξουν, να παρασκευάσουν και να διανείμουν το REGN-COV2, τον συνδυασμό πειραματικών αντιιικών αντισωμάτων της Regeneron, στους ανθρώπους όλου του κόσμου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Roche.

Το REGN-COV2, συνδυασμός δύο αντισωμάτων της Regeneron, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση 2/3 των κλινικών δοκιμών για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, αν το REGN-COV2 «αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό κατά τις κλινικές δοκιμές και αν δοθούν οι κανονιστικές εγκρίσεις», η Roche θα αναλάβει τη διανομή του εμβολίου εκτός των ΗΠΑ, ενώ η Regeneron θα επικεντρωθεί στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει να πολλαπλασιασθεί κατά τρεισήμισι φορές η ικανότητα παραγωγής του REGN-COV2, σύμφωνα μ’ αυτή την ανακοίνωση του εργαστηρίου Roche, που διευκρινίζει ότι οι συνεργάτες έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία μεταφοράς τεχνολογίας.

Οι τελευταίες κλινικές δοκιμές πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν από κοινού από τα δύο εργαστήρια.

Ο όμιλος Roche, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Βασιλεία της Ελβετίας, πραγματοποίησε το 2019 τζίρο 61,5 δισ. ελβετικών φράγκων (57 δισεκ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 168 υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19 αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, όμως κανένα δεν είναι ακόμη έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή