Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Τι να προσέξεις στις αρχές μιας σχέσης

Πρόσφατα γνώρισες κάποιον και είσαι τόσο συνεπαρμένη από την ελπίδα πως μοναχικές σου μέρες έφτασαν στο τέλος τους που μπορεί ν’ αρχίσεις να πατάς στο τέρμα το γκάζι της δέσμευσης αγνοώντας ότι τόση επιτάχυνση μπορεί να σε πετάξει εκτός πίστας και να σε στείλει πίσω στην αφετηρία.

Μάθε λοιπόν ν’ αναγνωρίζεις τα σημάδια που σου λένε ότι είναι ώρα να πέσεις στα φρένα και ν’ αρχίσεις ν’ απολαμβάνεις πιο χαλαρά αυτή τη διαδρομή, όπου κι αν σε βγάλει.

Ο έρωτας, κάθε έρωτας είναι εξίσου συναρπαστικός όσο και τρομακτικός καθώς στις πρώτες κρίσιμες εβδομάδες είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν είναι απλά ένας ενθουσιασμός ή η πραγματική αγάπη που πάντα περίμενες. Όμως η αλήθεια είναι πως η αγάπη για ν’ ανθήσει χρειάζεται χρόνο και χώρο και πως αν προσπαθήσεις να επισπεύσεις τη διαδικασία το πιθανότερο είναι ν’ απογοητευτείς. Τσέκαρε λοιπόν πόσο πολύ βιάζεσαι κι αν χρειαστεί, μάθε να πατάς και λίγο φρένο όσο είναι καιρός.

1. Πετάς συνεχώς στα σύννεφα

Από τη μέρα που τον γνώρισες πιάνεις συνεχώς τον εαυτό σου να ονειροπολεί με κεντρικό θέμα Εκείνον: φέρνεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου το πρώτο σας ραντεβού, σκέφτεσαι την επόμενη συνάντηση σας και βλέπεις τους δυο σας μαζί δεκαπέντε χρόνια αργότερα.

2. Σου έχει γίνει εμμονή

Τίποτα άλλο δεν είναι ικανό να τραβήξει την προσοχή σου και να απασχολήσει τη σκέψη σου. Προσοχή: τον να ασχολείσαι μαζί του είναι λογικό και θεμιτό, αλλά το να ασχολείσαι μόνο μαζί του δεν είναι ούτε λογικό ούτε θεμιτό αν στοχεύεις σε μια υγιή και ισορροπημένη σχέση.

3. Κάνεις συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον
Μέσα στο μυαλό σου έχετε ήδη πάει τις πρώτες σας κοινές διακοπές, έχετε βρει τα ονόματα των τριών παιδιών που θα κάνετε μαζί και σχεδιάζετε ήδη τις προσκλήσεις του γάμου σας.

4. Θέλεις να γνωρίσεις την οικογένεια του κι εκείνος τη δική σου
Πολύ κακή ιδέα. Η γνωριμία με τις οικογένειες σας δημιουργεί μια επιπλέον δέσμευση απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και μπορεί να περιπλέξει επικίνδυνα τα πράγματα μεταξύ σας όταν γίνει βιαστικά. Γι’ αυτό καλύτερα να μην τον καλέσεις στο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι πριν περάσουν τουλάχιστον έξι μήνες -ανέφελης- σχέσης.

5. Χάνεις τον εαυτό σου
Αρχίζεις να κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει ποτέ μέχρι τώρα, πράγματα άσχετα με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία σου υπό κανονικές συνθήκες. Μερικές φορές παραδέχεσαι στον εαυτό σου ότι κάνεις σαν ερωτοχτυπημένο δεκατριάχρονο, ζηλεύεις παράφορα και συχνά οι φίλοι σου αναρωτιούνται μήπως έχεις τρελαθεί. Προσοχή: Μάλλον έχουν δίκιο!

6. Δεν σου καίγεται καρφί
Μέσα στην παραζάλη του έρωτα μπορεί να παραφερθείς, να κάνεις χαζομάρες ή να φτάσεις να γελοιοποιηθείς και το χειρότερο είναι ότι δεν σε νοιάζει καν. Κλείνεις πεισματικά τ’ αυτιά σου στα προειδοποιητικά καμπανάκια και γυρνάς την πλάτη στους φίλους που προσπαθούν να σου πουν να βάλεις λίγο φρένο -απλά ζηλεύουν την τύχη σου, λες στον εαυτό σου: μοιραίο λάθος…

Ωστόσο υπάρχει ελπίδα! Στο κάτω-κάτω έφτασες να διαβάσεις αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος.

Πηγή: Womenonly.gr